Граничните служители на Гърция на североизточната граница на страната са

...
Граничните служители на Гърция на североизточната граница на страната са
Коментари Харесай

Битката започна! Гръцки граничари разплакали орда бежанци

Граничните чиновници на Гърция на североизточната граница на страната са употребявали сълзотворен газ, с цел да разпилян навалица от към 500 мигранти, които се опитвали да влязат в Европейския съюз, откакто Анкара реши да отпусне контрола върху потока от бежанаци, написа атинското издание "Kathimerini ", представено от Фокус.

Турските гранични чиновници „ изчезнаха след тази заран “, съобщи кметът на гръцкия граничен град Орестиада, Василис Мавридис, като добави, че мигрантите са пробвали да влязат през затворения по-рано контролно-пропусквателен пункт "Кастаниес ".

Това е първият път, в който толкоз огромна група мигранти и бежанци се пробва да прекоси всеобщо границата, като това деяние се преглежда от Атина като следствие от решението на Анкара да разреши на бежанците свободно да пътуват към граничните пунктове в опит да доближат до Европейски Съюз.

Според източници от границата на вестника, патрулите и граничарите по нея са били увеличени, а по крайбрежията на река Еврос е била разпъната бодлива тел.

Граничните служби и полицията в района бяха увеличени, откакто на място бяха изпратени подкрепления от други елементи на гръцка Тракия и Македония. Бреговата защита също е нащрек за нови опити за пресичане на границата от Средиземно море.

По-рано турски държавен чиновник, представен от Reuters съобщи, че страната му повече няма да стопира бежанците да пътуват към Европа по земя и море.

Коментарите му пристигнаха с видеоматериали от обществената мрежа, публикувани от турските медии, които демонстрират стотици мигранти и бежанци, които се придвижват към границата с Гърция и България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР