Граничните пунктове между България и Сърбия са затворени от 15

...
Граничните пунктове между България и Сърбия са затворени от 15
Коментари Харесай

От България леки коли и автобуси могат да минават само към Гърция и Румъния

Граничните пунктове сред България и Сърбия са затворени от 15 часа през днешния ден за леки коли, микробуси и рейсове в двете направления, заяви Министерство на вътрешните работи. През тях се пропущат единствено товарни коли, като директно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до овакантяване на страната.

Преустановено е прекосяването на хора и коли през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", " Връшка чука ", " Олтоманци ", " Стразимировци " и " Брегово ". Днес Сърбия спря и всички интернационалните полети от и до летище " Никола Тесла " в Белград и затвори летището " Константин Велики " в Ниш. Това са част от ограниченията, които Сърбия взима, с цел да ограничи разрастването на епидемията от новия ковид в страната. В страната досега има потвърдени 89 случая.

Пунктовете с Турция са отворени единствено за камиони

На границата с Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " трафикът е извънредно натоварен на изхода за товарни коли. От през днешния ден за влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове. Пропускат се единствено турски жители. В Турция има общо 191 инфектирани с 2 смъртни случая, като броят на засегнатите се удвоява всеки ден.

И Македония стопира леките коли

На границата със Северна Македония на влизане в страната не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Македонски жители се пропущат на вход единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ".

На излизане от Република Северна Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Деве хълм ". Товарните коли се пропущат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете направления.

За Румъния и Гърция няма ограничавания

На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин-Дунав мост ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе-Дунав мост " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак " трафикът е натоварен за товарни коли на изхода. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Силистра " трафикът е естествен. От 19 март се възвръща прекосяването единствено на товарни коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Оряхово - Бекет ".

От 14 март румънските гранични управляващи са спрели прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се вкарва за 30 дни. Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването.

На границата с Република Гърция трафикът е естествен на всички гранично-пропускателни пунктове.

Каква и обстановката с ковид в България четете тук

Как се рапространява болестта по света тук
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР