Граничните органи да подават незабавно информация към Националния осигурителен институт

...
Граничните органи да подават незабавно информация към Националния осигурителен институт
Коментари Харесай

Хасан Адемов коментира как да преборим фалшивите болнични

Граничните органи да подават неотложно информация към Националния застрахователен институт (НОИ), когато някой напуща България, до момента в който е в болнични. Това е една от ограниченията за ограничение на злоупотребите с болнични, препоръчана в разбор на Национален осигурителен институт. Според Хасан Адемов  Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година приключва, ръководител на обществената комисия в Народното събрание, задачата е да се лимитират подправените болнични.

"Това беше главната концепция – да се търсят решения по какъв начин разноските да се усъвършенстват по този начин, че да не се вреди на бюджета на Държавното публично обезпечаване. По-важното е, преди всичко, да не се лишават права на служащи и чиновници. На второ място, да не страдат останалите служащи, които не употребяват непозволено болнични листи ", разяснява пред БНР Адемов.

Вижте част от ограниченията за справяне с "фалшивите " болнични

Според него би трябвало да се промени методът на мислене на тези, които отиват и желаят от общопрактикуващите лекари да издават документи с погрешно наличие. По думите му има ясна взаимозависимост, тъй като недоволните от персоналния си доктор хора имат право да го сменят на всеки 6 месеца.

„ Структурите на Министерство на здравеопазването и всички, които се възползват от здравната експертиза, би трябвало да са наясно, че по този метод няма по какъв начин се продължава “, разяснява то
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР