Граничен контролно-пропускателен пункт, свързващ Египет с Ивицата Газа, временно е

...
Граничен контролно-пропускателен пункт, свързващ Египет с Ивицата Газа, временно е
Коментари Харесай

ГКПП Рафах се отваря за кратко, за да позволи на някои чужденци, ранени да излязат от Газа

Граничен контролно-пропускателен пункт, свързващ Египет с Ивицата Газа, краткотрайно е отворен, с цел да разреши на стеснен брой сериозно ранени хора и непознати жители да излязат, до момента в който израелските сили натискат не престават със своята наземна и въздушна атака против обсадения анклав.

Очаква се към 500 души да изоставен Газа в сряда през следения от Египет пропускателен пункт Рафах, който беше отворен за първи път от началото на войната на 7 октомври.

Според отчетите Египет е подготвил полева болница в Шейх Зувейд в Синай. Виждаха се коли за спешна помощ да чакат на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа.

Откриването последва още един ден на клане в Газа, в който израелска въздушна офанзива умъртви минимум към 50 души в бежанския лагер Джабалия, съгласно палестински здравни чиновници.

Комуникациите и интернет услугите бяха изцяло прекратени в Газа още веднъж в сряда, сподели телекомуникационният снабдител Paltel.

Израел изпрати своите сухопътни сили в Газа след седмици на въздушни и артилерийски бомбардировки след изненадващо нахлуване от Хамас, групировката, ръководеща Ивицата, на 7 октомври.

Броят на цивилните жертви в Газа и отчайващите филантропични условия провокираха огромна угриженост в целия свят, защото храната, горивото, питейната вода и медикаментите не доближават, а лечебните заведения се борят да лекуват потърпевшите.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР