Граничен инцидент е стана вчера в района Сал ал Хиям

...
Граничен инцидент е стана вчера в района Сал ал Хиям
Коментари Харесай

Инцидент по границата на Израел с Ливан

Граничен случай е стана през вчерашния ден в региона Сал ал Хиям в Южен Ливан, заяви АП. Според телевизия "Ал Маядин " израелските бойци са разкрили сигнален огън по патрул на ливанска войска, който се бил доближил до граничните бариери. Според него това се е случило в миг, когато ливанските военни са преследвали нахалник, който се е опитвал да навлезе на израелска територия.

"През нощта израелският зложелател е съсредоточил най -малко шест бронирани машини на този сектор от границата против село Кфар Кила, а безпилотни летателни апарати патрулирали в небето ", сподели ливански боен източник пред телевизионния канал. Според него два отряда на израелците изследват региона в съседство с еврейското населено място Метула, с цел да се уверят, че няма терористи, проникнали през границата.

На 4 август израелската артилерия изстреля общо 92 снаряда в Южен Ливан, които експлодираха в регионите Уади Хамул, Ал Саддан, Сал ал-Мари, Сал ал-Хиям и Сал-Булат. Обстрелът последвал в отговор на въоръжена провокация от палестински радикали, които изстреляха три ракети по израелска територия. Обстрелът не докара до гибелта на цивилни, само че ускори напрежението на ливанско-израелската граница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР