Грандоманският проект за изграждане на четири 25-етажни сгради на територията

...
Грандоманският проект за изграждане на четири 25-етажни сгради на територията
Коментари Харесай

Кметът: Проектът за четири 25-етажни сгради на мястото бившия радиозавод няма разрешение за строеж 


„ Грандоманският план за създаване на четири 25-етажни здания на територията на някогашния радиозавод във Варна няма позволение за градеж! Това откри вътрешна инспекция в Община Варна, която още тече. “ – написа кметът на Варна Благомир Коцев в персоналния си профил в обществените мрежи, осведоми Varna24.bg.

Ето какво още добави кметът:

От жители разбирам, че вложителят там продава парцели „ на зелено “, което, в случай че се окаже правилно, би означавало, че на хората се взимат пари против обещания.

Нещо повече: липсва даже капиталово желание!

Това е най-сериозният проблем, само че не и единственият.

От информации на Общината излиза наяве още, че бъдещите здания са ситуирани на територията на 3 парцела. За 2 от парцелите има утвърден План за сигурност и здраве (ПБЗ), който им разрешава да демонтират постройките там. За третия парцел, обаче, където се намира главната и най-голяма постройка на завода, ПБЗ няма. Съответно, нейният ремонт, който върви и в този момент, е непозволен.

Липсва и План за ръководство на строителните боклуци, макар че явно такива ще се генерират с тонове.

Заради тези очевидни нарушавания, подредих и незабавна инспекция на терен. Служители на Община Варна и „ Строителен надзор “ се върнаха от обекта преди час, където охранител е отказал да им даде достъп.

Какво крие строителят там е ясно и без да ни пускат. Макар и отводът им да е задоволително сладкодумен.

Искам да уверя варненци, че всички условия към плана ще бъдат изяснени в незабавен порядък. Строителният безпорядък във Варна би трябвало да спре! “
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР