Грандоманията ще ги удари по главите като бумеранг на абориген

...
Грандоманията ще ги удари по главите като бумеранг на абориген
Коментари Харесай

Нахалството и глупостта провалиха ПП-ДБ

Грандоманията ще ги удари по главите като бумеранг на туземец Преговорите към ротацията във властта за следващ път потвърдиха един факт, който за по-прозорливите наблюдаващи беше явен от дълго време. Нещото, наречено ПП-ДБ, не е естествена политическа коалиция. Това е общ брой от човеци, които са изключително нахални и дружно с това безпределно некомпетентни.

Като прибавим към това и маниакалното им предпочитание за власт, ситуацията в действителност става неспасяемо. Даже е чудно по какъв начин не престават да се намират коментатори - от тези, ежедневно обикалящите всички тв приемници, - които не стопират да настояват, че точно ПП-ДБ били " европейското, съвременно лице на българската политика ".

Извинете, но в случай че това е нашенската модерност, надали в България е останал естествен човек, който да желае да има нещо общо с нея. Но да оставим констатациите и да преминем към обстоятелствата от последните дни.

Очакваше се ротацията във властта да премине безпрепятствено и дори скучно. Все отново ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още преди девет месеца се бяха прецизирали по какъв начин тъкмо би трябвало да протече тя. И по тази причина публиката очакваше равномерен преход, гарниран с няколко наложителни заклинания като вярата в евроатлантическите полезности и потребността от непоклатимост.

Изведнъж обаче се оказа, че ПП-ДБ желаят да имат доста по-голяма власт от сегашната, която, дано напомним, въобще не дава отговор на обстоятелството, че изгубиха последните парламентарни избори. Най-напред разбрахме, че министър председателят в оставка желае не просто да е вицепремиер. Първо, Денков изиска да бъде и министър на външните работи. Второ, когато стана ясно, че това няма по какъв начин да се случи, за него беше фиктивен нелогичният от всяка позиция пост министър по европейските въпроси.

А най-после този човек, чието малко име, наподобява, е Академик, тъй като по този начин се обръщат към него представителите на официозните медии, пожела да дава отговор и за силовите министерства. Изглежда, че в случай че още малко остане на премиерския пост, въпреки и в оставка, самочувствието на Денков дотолкоз ще нарасне, че идващия пост, на който ще хвърли око, ще бъде общоприет секретар на НАТО.

А върхът на безумното държание на министър-председателя в оставка пристигна с телевизионното му послание оня ден. Да, министър председателят, както и други публични лица имат право на това. Само че концепцията на този вид изявления е да бъдат обръщения към цялата нация. Докато в този случай Денков се обърна към... съдружните си сътрудници от ГЕРБ. Това е не просто жалко.

Това е жестоко нарушаване на Закона за радио и телевизия (3PT). Само дето медийният личен състав, обслужващ властта, свенливо мълчи по този въпрос. Точно по същия метод мълчаха същите хора за нарушаването на конституцията от страна на Кирил Петков, осъществено още когато беше назначен за министър в служебния кабинет на президента Радев. И още един значим миг с изключение на нарушаването на 3PT имаше в тв обръщението на Денков. Той имаше тип на молител.

Имаше тип на човек, на който толкоз се е усладил престоят във властта, че не може да си показа живота си без нея. Как другояче да си разбираем обстоятелството, че Денков надали не със сълзи на очи умоляваше ГЕРБ да продължат договарянията, с цел да бъде формирано държавно управление непременно. Припомням тези обстоятелства не тъй като Николай Денков е някаква изключително значима личност.

Просто той е физическото олицетворение на всичко, което съставлява ПП-ДБ, а точно - непросветеност, безсрамие и фикс идея за великолепие. Разбира се, всички тези качества може би нямаше да бъдат проявени в толкоз огромна степен, в случай че още през цялото време на това съдружно общуване ГЕРБ не беше оставил сътрудниците си да им танцуват по главите.

Няма по какъв начин да знаем с безспорна сигурност за какво спечелилата последните парламентарни избори партия позволяваше на изгубилите непрекъснато да демонстрират неуместно високо самочувствие. Може би фактически за Борисов най-важното нещо е било да бъде изпран и дефинитивно легитимиран таман от тези евроатлантици, а може би и от Посолството са го натискали прекалено много.

Факт е обаче, че ГЕРБ от самото начало се държеше в подчинено по отношение на ПП-ДБ състояние и беше подготвен на всевъзможни отстъпки. Включително и по време на актуалните договаряния. При това състояние непрекъснато увеличаващият се властови вкус на ПП-ДБ наподобява изцяло логически. Кирил Петков лягаше и ставаше с настояването за " промяна в службите ". Под този евфемизъм, несъмнено, се криеше желанието му да постави свои хора отпред на тези структури. Точно същото се отнася и за така наречен " правосъдна промяна ". Христо Иванов, който някои не престават да считат, кой знае за какво, за изключително интелигентен политик, има една-единствена цел - да овладее прокуратурата, а в случай че е допустимо и цялата правосъдна система.

Този преходен отвред партиен водач няма да се успокои, до момента в който не сложи за основен прокурор някое близо до него и до кръга " Капитал " лице. След което тържествено ще разгласи, че " правосъдната промяна е завършила ". Да, за Христо тя в действителност ще бъде завършила, тъй като ще е извършил всичките си цели да постави свои хора на всички места.

Нахалството на ПП-ДБ стигна до такава степен, че плюс всички министерства, които направляваха до този миг, техните водачи желаеха и Министерство на вътрешните работи. Явно с цел да изпълнят оня апел от изтеклия запис, в който се споделяше, че би трябвало да " вършим избори с наше Министерство на вътрешните работи ". Вероятно сега на това следващо безсрамно искане Борисов е решил, че е време да спре да се самоунижава и е прекратил договарянията.

А нищо чудно даже и от Посолството да са решили, че е време да прекратят съдействието с досегашните си любимци.

Напълно разумно е при жителите на " Козяк " да е проработил инстинктът за самозапазване. Там не може да не виждат, че любовта към Съединени американски щати, която ПП-ДБ всекидневно показва, стартира да вреди точно на американските ползи. Колкото повече Кирил, Асен, Христо и военачалник Наско се изясняват в обич на американците, толкоз повече естествените хора почват да не харесват тази страна.

Така де, няма по какъв начин да харесваш нещо, което е обичано на упоменатите лица. Наглостта и грандоманията на ПП-ДБ напълно скоро ще ги ударят по личните глави като бумеранг, хвърлен от неумел туземец. Великите конституционни промени, на които те бяха съществени създатели, направиха по този начин, че изглеждащото все по-вероятно служебно държавно управление ще бъде следено от... ГЕРБ.

Защото съгласно новите правила президентът може да избира претенденти за длъжностен министър председател от стеснен кръг лица, назначени точно от партията на Борисов. Отсега е ясно, че и служебните министри ще бъдат със същия политически профил.

Ето по какъв начин искащите да излъгват ГЕРБ и да придобият колкото се може повече власт сами се оказаха излъгани. Винаги става по този начин, когато упоритостите са несравнимо по-големи от качествата.

Източник/Автор: в Ретро/Петър Волгин

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР