Грандиозният проект на Илън Мъск още от първия ден привлече

...
Грандиозният проект на Илън Мъск още от първия ден привлече
Коментари Харесай

Гигантската батерия на Tesla в Австралия възвърна над 25% от цената си

Грандиозният план на Илън Мъск още от първия ден притегли вниманието на всички, които се интересуват от чиста енергетика. Но мегабатерията не се оказа освен сполучлив пиар ход, само че и същинска инвестиция, която ще се възвърне за 2 или най-много 3 години.

Уеб порталът Electrek заяви, че „Голямата батерия“ на Tesla неведнъж показва незаменимостта си за жителите на Южна Австралия. Но в този момент това се удостоверява от съответните цифри, оповестени от компанията Neon – сътрудникът на Tesla в този план, която показа документите, нужна за IPO.

Изграждането на гигантската акумулаторна система за предпазване на електрическа енерги я Tesla Powerpack струваше $66 милиона . Но единствено за първите 6 месеца, тя възвърна $17 милиона или към 25%.

Френската компания сподели, че е съумяла да получи $9,5 милиона от услугите по даване на сила по време на спиранията на тока в Австралия. Компанията е спечелила още $7,9 милиона от съхранението и продажбата на електрическата енергия, генерирана от вятърната електроцентрала Hornsdale.

Tesla Powerpack с потенциал 129 MWh и изходна мощ 100 MW размени газовите централи и парни турбини, с цел да компенсира частичната загуба на мощ.

Мегабатерията на Мъск е толкоз ефикасна, че през месец януари единствено за два дни нейните притежатели получиха $1 милион. Акумулаторната апаратура не генерира въглероден диоксид и няма нездравословни излъчвания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР