Грандиозният проблем на превозвачите на границата с Турция е кардинално

...
Грандиозният проблем на превозвачите на границата с Турция е кардинално
Коментари Харесай

Супер модерен паркинг реши кардинално проблемите на превозвачите на границата с Турция

Грандиозният проблем на превозвачите на границата с Турция е съществено решен. Там към този момент действа супер съвременен паркинг, издигнат по всички стандарти на Европейски Съюз. Шофьори даже признават, че са прелестно сюрпризирани, тъй като сега това е най-модерният паркинг на Европа.
Реално с него се поставя завършек на километричните опашки с тирове. Паркингът към този момент дава цялостна сигурност и всички благоприятни условия за персонална хигиена на интернационалните водачи.

Припомняме ви, че преди да бъде издигнат паркинга, границата беше същински призрачен сън за наши и непознати водачи. Камионите стояха с дни, чакайки реда си, като зоната се трансформира в самобитна тоалетна-предпоставка за заразни заболявания. Хората в района излизаха от време на време на митинги, страхувайки се да не плъзнат рискови болести. Другият проблем е, че поради тапите станаха поредност от тежки произшествия, даже с човешки жертви.

Сега нещата стоят по напълно различен метод. Ето за какво:

В зоната на паркинга има безвъзмезден интернет, бани и тоалетни. Изградена е специфична секция за камионите с рисков товар и за хладилните камиони.

„ Видях много произшествия, които станаха по време на опашките. Свидетел съм на всичко това. Много хора починаха. Сега за нас стана по-добре, тъй като можем да почиваме и да се наспиваме”, споделя пред GLAS.bg водач на тир.

Колони от тирове, нечистотия и липса на условия за съблюдаване на хигиена във време на пандемия. Такава беше обстановката на границата ни с Турция до скоро. Тези проблеми към този момент се вземат решение с първия у нас огромен буферен паркинг, който може да поеме потока от камиони.

„ От доста години превозвачите сме желали да съществува подобен паркинг, тъй като проблемите на тази граница са хронични. Те са от доста дълги години. Не може камионите да висят по 48 часа на самата автомагистрала, това са огромни предпоставки за птп, има доста птп-та, които са се случили, даже със починали водачи тук на магистралата”, съобщи Илиян Филипов, който е притежател на една от огромните транспортни компании у нас – ПИМК.

На входа водачите получават пейджър, който ги известява по кое време ще пристигна техният ред за минаване на границата. По този метод не е нужно да стоят в камиона и да тече работното им време.

.

„ Тук на чисто можем да се храним, да си пием чая. Отървахме се от мизерията и от дългото очакване на опашката.”, споделя различен камионджия, който е от Анталия.

Новият паркинг се намира на 500 метра от границата с Турция. На входа тировете минават стерилизация, след което водачите получават автоматизирано ред за опашката, като няма заплаха един камионджия да пререди различен интернационален водач.

„ Идеята на паркинга е да се избегне казусът, който е от много време, да се стопят опашките по границата. Тези хора да могат да изчакат в човешки условия, с цел да минат към Турция, да няма предпоставки за птп-а и да се изхвърлят боклуци по автомагистралата и да се замърсява околната среда.”, твърди шефът на паркинга Васил Димитров.

Освен тираджиите, и превозвачите приветстват новата организация на границата с Турция.

„ Това за първи път се случва в България – да има изработен подобен огромен паркинг, това е бъдещето, което ще се случи в България”, споделя от своя страна различен притежател на огромна транспортна компания – Петко Ангелов.

„ При 20 лв. цена на този терминал, доколкото разбрах, е добре за превозвача по простата причина, че в случай че стоим 20 часа на опашката, ще изгорим повече гориво и другото, което е – водачът има работно време, което ще си го съблюдава, а другояче ще му отиде на опашката. Един ден на водача заплата и осигуровки ни коства най-малко 70 евро.”, добавя Илиян Филипов.

Подобен паркинг има от турска страна, като изискванията за прилагане са същите.

”Такива паркинги би трябвало да се изградят на всички изходни гранични пунктове, на които водачите да могат да си почиват и който е влезнал първи, да излиза първи и по този начин да си продължи.”, споделят мнение превозвачите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР