Грандиозният футболен скандал, който гръмна онзи ден, не е затихнал.

...
Грандиозният футболен скандал, който гръмна онзи ден, не е затихнал.
Коментари Харесай

При сигнал от Варна, БФС препраща към прокуратура и следствие

Грандиозният футболен скандал, който гръмна оня ден, не е смълчан. Както е известно, шестима футболисти на Черно море бяха извадени от състава на " моряците ", а след това стана ясно, че са били подложени на два теста на детектор на лъжата - вторият път по избор на самите играчи. Целият скандал е поради мача Черно море - ЦСКА-София, приключил 3:1 за " алените ". Както към този момент ви информирахме, в случай че шокиращите изказвания се потвърдят, може да се стигне до изваждане на ЦСКА-София от Първа лига.

Засега от варненския клуб не са подхванали никаква следваща стъпка, като се чака в БФС да дойде сигнал от шефовете на Черно море, с който последните да срещнат родната централа с всички детайлности към неприятната обстановка.

Според процедурата, в случай че в Бояна дойде сигнал за рушвет на футболисти, БФС би трябвало да го препрати неотложно към Главна прокуратура и Национална следствена служна, защото футболната централа не е проверяващ орган. Същевременно обаче със случая би следвало да се заеме комисия " Етика и феърплей " към футболния съюз, която е в правото си да се самосезира на фона на гръмналия скандал.

Решението за изваждането на клуб от Първа лига се взима от Дисциплинарната комисия на БФС, като при положение на такава резолюция Изпълнителният комитет на централата има право на последна дума, в случай че се реши, че има нужда от нея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР