Грандиозна чистка на чуждестранни футболисти предприе ръководството на ЦСКА, твърди

...
Грандиозна чистка на чуждестранни футболисти предприе ръководството на ЦСКА, твърди
Коментари Харесай

Грандиозна чистка на чужденците в ЦСКА-София?

Грандиозна чистка на задгранични футболисти предприе управлението на ЦСКА, твърди " Монитор ". След като преди дни с отбора се раздели испанецът Раул Албентоса, ориста му ще последват още 11 играчи.

Шефовете на " алените " са почнали договаряния за разлъка с куп футболисти, като множеството от тях са приели офертата за анулиране по взаимно единодушие и се чака от клуба да разгласят публично имената на напускащите незабавно след Великден. В листата за преследване са двамата вратари – Витаутас Черниаускас (Литва) и Густаво Бусато (Бразилия), бранителят Жеферсон (Бразилия), халфът Върнан Анита (Холандия), Рубен Пинто (Португалия), Денис Давидов (Русия), Греъм Кери (Англия), Вив Соломон Отабор (Нигерия), Едвин Джеси (Гана), Рафаел Енрике (Бразилия) и нападателят Томи Юрич (Австралия). Всички те на процедура към този момент не са играчи на ЦСКА-София и са свободни да си търсят нови тимове, като остава да се уточнят само финансови елементи към разтрогването.

На " Армията " са решили да запазят от чужденците само Брадли Мазику, Евандро, Али Соу и Стефано Белтраме. Малко по-особен е казусът с португалеца Тиаго. Той също е умишлен за преследване, само че към този момент изрично отхвърля да напусне отбора. Мотивът на сътрудника му бил, че сега трансферният прозорец е затворен, а поради пандемията от ковонавирус е доста мъчно да му се откри нов отбор.

Раздялата с двамата вратари Черниаускас и Бусато пък отваря сериозна дупка на този пост. ЦСКА-София разполага с младока Илия Шаламанов, а е доста евентуално да си върне назад и даденият чартърен в Струмска популярност Слави Петров. И двамата обаче към момента не са подготвени за титуляри, като ще се търсят нови попълнения.

Последната дума се чака да бъде на треньора, чието име обаче също е неразбираемо. В момента отпред е сърбинът Милош Крушчич, който обаче е недолюбван от почитателите и съвсем несъмнено ще се раздели с работата си. Фаворит за поста му е напусналият Арда Стамен Белчев, който на два пъти бе издирван от ЦСКА-София за завръщане на " Армията " през 2019-а, само че отхвърли. Този път обаче двете страни са доста покрай сделка, а от Белчев ще се изисква да работи с по-малък бюджет и с най-вече български играчи, както и с четиримата оставащи чужденци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР