Грандиозен скандал тресе руенското село Вресово. Кметът Хасан Осман е

...
Грандиозен скандал тресе руенското село Вресово. Кметът Хасан Осман е
Коментари Харесай

Флагман.бг: Грандиозен скандал! Отстраниха кмет в Бургаско заради измама

Грандиозен скандал тресе руенското село Вресово. Кметът Хасан Осман е отхвърлен от служба поради документна машинация,  научи Флагман.бг.

На 24 юли 2017 година той заверил автограф на жителка на селото, с което легализира документа за прехвърлянето й на партидата за пенсионното обезпечаване от един в различен фонд.  Когато в обещано обитаемо място няма нотариус, кметовете имат пълномощията да извършват тази служба и да заверяват документи. 

Понякога те злоупотребяват, както е в тази ситуация. Хасан Осман е получил комисионна, с цел да трансферира партидата на съселянката си към различен фонд и нищо чудно да е повтарял това деяние неведнъж, с което си е припечелвал много положителни пари над кметската заплата.

В случая дамата се е усетила, видяла подправяния си автограф и заверката от селския отличник и незабавно потърсила управляващите. 

Подала е тъжба в Районната прокуратура в Айтос, която е почнала следствие за осъществената машинация.  Стигнало се е и до съд. Хасан Осман е признал виновността си и сключил съглашение с държавното обвиняване, като е наказан на една година пробация и 100 часа общественополезен труд. Той няма право да в идващите три години да се кандидатира за кмет, както и за общински консултант.

Общинската изборна комисия в Руен е сезирана на 4-ти декември, а на 17-ти той публично е отхвърлен от кметския стол.

От началото на тази година Вресово има нов кмет – 32-годишният Юлюман Хасан.  Младият мъж бил един от най-дейните хора в селото, помагал за организирането на събития, както и за разрешаване на публични проблеми. Именно хората са предложили Хасан да извършва краткотрайно длъжността. На 8 януари е извършено изключително съвещание не Общинския съвет в Руен, на което всички общински съветници дали своят вот единомислещо за назначението му.

Юлюман Хасан ще ръководи селото до локалния избор през октомври т.г. и евентуално ще бъде един от претендентите за идващ мандат.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР