Грандът Зенит финализира трансферите на двама футболисти на Рубин, за

...
Грандът Зенит финализира трансферите на двама футболисти на Рубин, за
Коментари Харесай

Очаквано: Зенит привлече двама национали от Рубин

Грандът Зенит завърши прехвърлянията на двама футболисти на Рубин, за които се говореше от много време. Левият бек Елмир Набиулин и халфът Магомед Оздоев подписаха контракти за по 4,5 години с питерци и се присъедиха към новия си отбор. Те отпътуваха от Глазгоу за Рим, където тимът на Роберто Манчини ще организира третия си и финален лагер преди подновяването на сезона в Русия. 22-годишният Набиулин е младеж на Рубин, а 25-годишният Оздоев беше благосъстоятелност на Локомотив (Москва), преди да се озове в Казан. Пакетната договорка е на стойност към 8 млн. евро.

" Горд съм, че ще играя в Зенит. Според мен, това е най-хубавият клуб в Русия. Знам, че би трябвало да се потвърждавам във всяка подготовка и всеки мач. Истина е, че Зенит ме искаше от много време. Аз обаче съм роден в Казан и обичам Рубин, по тази причина когато ми предложиха нов контракт, одобрих. После обаче осъзнах, че към този момент съм достигнал максимума с в тима и би трябвало да продължа развиването си на друго място. Така взех решение да мина в Зенит ", призна Набиулин.

" Вълнувам се, тъй като това ми е първият трансфер. Всички родственици и другари схванаха решението ми. Те са наясно, че това е методът да ходя напред. Зенит е огромна крачка в кариерата ми и се надявам да се потвърдя на това по-високо равнище ", добави бранителят.

Оздоев също показа задоволството си от прехвърлянето си в Санкт Петербург. Той се познава с доста от новите си съотборници и се радва, че ще може да се бори за тилата в Русия.

" Още през декември сътрудникът ми се свърза с мен и ми сподели за интереса на Зенит. Веднага отговорих, че това е отлично и оставаше двата клуба да се схванат. Зенит си е Зенит. Такива предложения не идват всеки ден. Ще играя в тим, който постоянно се стреми към първото място и мощно показване в евротурнирите ", разкри Оздоев.

" Познавам Далер Кузаев и Александър Кокорин - с тях поддържам връзка постоянно. С Полоз, Ерохин и Жирков сме се засичали в националния тим. Санкт Петербург е доста хубав град, със брачната половинка ми няколко пъти сме идвали и постоянно сме си прекарвали ужасно. Стадионът е превъзходен и ще е наслаждение да играя на него ", добави халфът.

С продажбата на Набиулин и Оздоев напусналите Рубин през зимата към този момент са 12. В същото време новите попълнения са единствено 4, измежду които и пристигналият чартърен от Спартак (Москва) Ивелин Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР