Grand Mall Varnaул. Андрей Сахаров N21 коментар за Grand Mall

...
Grand Mall Varnaул. Андрей Сахаров N21 коментар за Grand Mall
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в ХІI Национален музикален фестивал Фолклорен изгрев“ 2018 във Варн

Grand Mall Varnaул. " Андрей Сахаров " N2

1 коментар за Grand Mall Varna Тук има:+22Над 200 поръчки за присъединяване има досега за ХII Национален музикален фестивал " Фолклорен изгрев “ във Варна. Фолклорният празник ще изпъстри с темп и въодушевление гостоприемните атриуми на Grand Mall  от 13 до 15 април. Рекордният брой надарени млади участници ще се състезават за влиятелните оценки пред жури от уважавани реализатори и преподаватели – престижи в българската фолклористика. Организатори на форума са продуцентска компания " Сънрайз Маринов “, фолклорна телевизия " Сънрайз Мюзик “ и домакините от Grand Mall. " Сънрайс Маринов “ е уредник и партньор  на редица български  фестивали за фолклор и е една от одобрените продуцентски компании в страната в региона на музикалния фолклор. 12-то издание на " Фолклорен изгрев “ е под патронажа на кмета на регион Младост във Варна Христо Христов. 

" Фолклорен изгрев “ е фестивал със спортен темперамент за реализатори от разнообразни възрасти – включват се и най-малките - деца от 3-годишна възраст, и възпитаници от школи в читалища, частни студиа, детски комплекси, професионални учебни заведения по фолклор и музика, както и студенти. Фестивалът на младостта и фолклора ще показа солови реализатори и групи в 6 съществени посоки: вокални реализатори, инструменталисти, стилизиран фолклор, остарели градски песни и шлагери, танцово изкуство, фолклорни ансамбли.

Председател на журито ще е акад. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално и танцово изкуство (АМТИИ) - Пловдив. В журито са още уважаваните проф. доктор Тодор Киров – декан на катедра " Музикален фолклор “ в АМТИИ - Пловдив, маестра Ваня Монева – продуцент " Фолклорна музика “ в БНР и диригент на хор " Космическите гласове на България “, и маестро Димитър Христов – диригент на Оркестъра за национална музика на Националното радио. В журито ще бъдат също обичаните реализатори Ивайло Герасимов – артист и Темелко Иванов – реализатор на дудук от оркестъра на Ансамбъл " Тракия “, както и маестро Стойко Стойков – композитор и шеф на Национални фолклорни празници Приморско и Димитричка Кателиева – дълготраен ръководител на Дружеството на хореографите във Варна.

Младите артисти, музиканти и танцьори ще се състезават за медали, плакети, грамоти и доста специфични награди. Неоценима помощ на фестивала за следващ път оказва огромният обожател на фолклора, кметът на регион Младост във Варна Христо Христов. Той е обезпечил три парични награди за фолклорна група, за самостоятелен реализатор и за осъществяване на ария от македонската фолклорна област.

Началото е в петък, 13 април, от 10 часа с осъществявания на Представителния отбор на Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства (СУ за ХНИ) " Константин Преславски “ във Варна. От Варна и Черноморието са и най-вече от претендентите за премиите на фестивала. Амбиции да бъдат видяни и оценени имат също и учениците от ОУ " Антон Страшимиров “ и Националното учебно заведение по изкуства " Добри Христов “ във Варна, където обичайно се приготвят отлични фолклорни артисти и инструменталисти. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР