Гран При на Сингапур все пак започна в много трудните

...
Гран При на Сингапур все пак започна в много трудните
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран При на Сингапур, виртуална кола за сигурност

Гран При на Сингапур въпреки всичко стартира в доста сложните условия с мокро трасе, а Чеко Перез води в надпреварата след 28 обиколки. Втори е Шарл Льоклер с близо три секунди зад мексиканеца. Ключов миг настъпи в 9-та обиколка, когато се появи кола за сигурност. Сайнц е на третото място, само че с огромно закъснение от своя съотборник.

Стартът на надпреварата мина без проблеми от към удари, а Чеко Перез направи свръхестествен старт и изпревари Шарл Льоклер. Макс Ферстапен пък загуби няколко позиции и се движеше 12-ти, само че още докрая на втората обиколка той се върна до десетото място.

Проблеми за Кевин Магнусен, който мина през един от високите бордюри след борба с Ферстапен, а парче от предното крило на водача на Хаас излетя рисково на пистата. Люис Хамилтън пък загуби третата си позиция от Карлос Сайнц.

Първият по-сериозен контакт пристигна в 7-та обиколка, когато Николас Латифи се сблъска с Джоу от Алфа Ромео, като канадецът от Уилямс остана със спукана гума, до момента в който водача на Алфа Ромео остана имобилен, сякаш виновност за случая имаше Николас Латифи. Този миг докара до кола за сигурност.

Колата за сигурност се прибра в края на 10-та обиколка, а Чеко Перез възобнови надпреварата по-прекрасен метод и резервира първото си място, Макс остана 9-ти зад Фетел, който сполучливо задържа нидерландеца зад себе си към този момент няколко обиколки. Ферстапен обаче сподели експанзия и сполучливо изпревари немския водач на Астън Мартин. След това обаче нидерландецът бе занимателен много съществено от Фернандо Алонсо, като водачът на Ред Бул просто не можеше да нападна Алонсо в продължение на 4 обиколки.

Една трета от надпреварата мина, а водачите използваха към момента гуми за мокро трасе, като от няколко тима попитаха водачите си какво мислят за най-меките гуми за изсъхнало, само че всички водачи настояха, че към момента е прекомерно мокро на пистата. 

Изненадващо, Фернандо Алонсо отпадна поради проблеми с мотора, което отвори вратата на Макс Ферстапен да премине напред до 6-та позиция в надпреварата. Веднага бяха дадени жълти знамена и виртуална кола за сигурност.

LAP 22/61

Oh no!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР