Гран при на Франция е поредната надпревара във Формула 1,

...
Гран при на Франция е поредната надпревара във Формула 1,
Коментари Харесай

И Гран при на Франция пред отлагане, Австрия може да остане без публика

Гран при на Франция е следващата конкуренция във Формула 1, която евентуално до часове ще бъде отсрочена. Френското държавно управление удължи възбраната за всички всеобщи събирания доникъде на юли. Това прави на практика невероятно провеждането на надпреварата на Пол Рикар, което е планувано за 28 юни. Очаква се отсрочване и на фамозния Тур дьо Франс, който трябваше да започва същия уикенд в Ница. Тенис шампионатът Ролан Гарос от дълго време бе изместен за септември.

В послание в понеделник френският президент Еманюел Макрон удостовери, че съществуващите ограничавания за битка с разпространяването на COVID-19 ще останат в действие до началото на юли. Франция е под карантина от 17 март. Тя към този момент бе удължена един път – до 11 май, а в този момент интервалът става още по-голям. Макрон публично съобщи, че възбраната за обществени събирания ще продължи и през юли.

„ Местата, където хората се събират – заведения за хранене, кафенета, хотели, кина, театри, концертни зали и музеи – ще останат затворени “, сподели френският президент. – „ Големите фестивали и събития с доста аудитория ще могат да се проведат най-рано в средата на юли. Ситуация ще бъде оценена от средата на май всяка седмица, с цел да се приспособяват нещата и да имаме изясненост. Нашите граници с неевропейски страни ще останат затворени до по-нататъшно предписание.”
Гран при на Франция е десетото подред съревнование, което няма да се организира както е планувано в календара на Формула 1
Nubarrones sobre Paul Ricard - https://t.co/9VEiKpgb49 pic.twitter.com/vwLVYg8OJG
— InfoMediático (@InfoMediatico) April 14, 2020
При това състояние като първа конкуренция се обрисува Гран при на Австрия. Тя е планувана за 5 юли и съгласно шефовете на туризма в провинция Щирия, където е пистата Ред Бул Ринг, към този момент всичко се движи по проект. Пред малкия екран на Дитрих Матешиц Сервус ръководителят на уредниците в Шпилберг съобщи, че те са подготвени да създадат надпреварата и без аудитория. Приходите за района няма да същите, само че въпреки всичко с Формула 1 ще дойде много личен състав и отново ще има известно раздвижване за всички.

Австрия разгласи, че още от тази седмица стартира да разхлабва режима за ограничение придвижването на хора и отваря дребните магазини и открити кафенета. Обсъжда се и вид надпреварата в Алпите да се организира през август, както бе обичайно преди години и да е след Унгария. От Австрия пък целият кортеж може да се насочи към Зандвоорт в Нидерландия за трети следващ спортен уикенд. Все още се счита за допустимо и сезонът да започва на 19 юли на пистата Силвърстоун във Англия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР