Гран При на Австрия може да стане първият старт от

...
Гран При на Австрия може да стане първият старт от
Коментари Харесай

Гран При на Австрия - първият старт от Формула 1 без публика?

Гран При на Австрия може да стане първият старт от сезона във Формула. Органиазаторите на надпреварата в Шпилберг имат проект за осъществяване на конкуренцията без аудитория. Тя би трябвало да се организира на 5 юли и съставлява 11-ия кръг от актуалната акция.

Досега, поради пандемията с COVID-19, бяха отсрочени първите 9 съревнования от календара, а същото по всяка възможност ще сполети и старта във Франция на 28 юни, защото изънредното състояние в страната бе удължено до 11 май, а президентът Еманюел Макрон разгласи, че всеобщи прояви ще има най-рано в средата на юли.
Пандемията засегна девети старт от Формула 1 Отлагат Гран при на Канада
В същото време в Австрия последователно се разхлабва режимът за ограничение на придвижването на жителите.

От Формула 1 възнамеряват начало на сезона най-рано точно през юли, сигурно без аудитория. Спортният шеф Рос Браун разясни, че надпреварите могат да се организират в затворена среда - тимовете да идват с чартърни полети, да бъдат придвижвани до пистата и тествани, след което конкуренцията да се организира без фенове.

" Вариантът не е съвършен, само че е по-добър, в сравнение с надпреварите въобще да не се организират ", разяснява Браун.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР