Гръмотевични бури и захлаждане в началото на седмицата, към уикенда

...
Гръмотевични бури и захлаждане в началото на седмицата, към уикенда
Коментари Харесай

Бури, студ, слънце: Вижте какво щуро време ни чака в следващите 7 дни

Гръмотевични стихии и захлаждане при започване на седмицата, към уикенда времето се усъвършенства, само че ще има и риск от слани

В първите дни от новата седмица минималните температури ще останат относително ниски за това време на годината. Очакваме през нашата страна да премине следващ средиземноморски циклон, само че след това чакаме стопляне. Валежи от дъжд се чакат в понеделник, вторник и сряда, а от четвъртък времето като цяло ще се стабилизира и чакаме повече слънчеви часове, оповестяват синоптиците от Meteo Balkans.

Вижте детайлностите какво време ни чака през идващите 7 дни:

Времето във вторник и сряда

През нощта против вторник от запад ще стартира нарастване на облачността и на доста места над западните региони ще завали дъжд. Очакваме и гръмотевични стихии. Лошото време ще продължи и през двата дни.

Във вторник и сряда превалявания ще има над цялата страната, като по-интензивни, съпроводени и от гръмотевици, се чакат над Южна и Източна България. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до сдържан и с него ще прониква по-студен въздух. До вечерта и през нощта против четвъртък облачността над западните региони ще се раздира и ще понижава.

Очакваните оптимални температури ще са сред – 15°С и 18°С.

Времето в четвъртък и петък

През нощта против четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще се раздира до ясно време. През деня в четвъртък ще е най-вече слънчево, само че относително хладно за сезона. Следобед над Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми.

Очакваните оптимални температури в по-голямата част от страната ще са сред 14°С и 16°С.

От петък стартира и по-трайно стопляне. Облачността над страната ще е раздрана, като в доста региони ще понижава до слънчево време. Дневните температури ще се покачват, само че утринните ще останат ниски. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

Времето през уикенда

Минималните температури ще се задържат ниски за сезона. В планинските региони от Западна и Централна България те ще бъдат към нулата. Ще има условия и за слани. През деня времето ще е най-вече слънчево и ще се затопля. Следобед над западните региони ще се развива купесто-дъждовна облачност.

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Както нееднократно сме подчертавали, сходни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен проект и е допустимо да претърпят промени, по тази причина следете и ежедневните прогнози на Meteo Balkans за най-навременните актуализации.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР