Гръмотевични бури и градушка удариха част от Северозападна България. Силен

...
Гръмотевични бури и градушка удариха част от Северозападна България. Силен
Коментари Харесай

Гръмотевична буря и градушка в Северозападна България, за днес - оранжев код за валежи

Гръмотевични стихии и градушка удариха част от Северозападна България.
Силен дъжд е валял преди минути във Видин, а градушка блъснала селата Балей и Брегово. Светкавици е имало и над Лом. Пролетен дъжд е валял и в град Кула. Това стана ясно от изявления във фейсбук страницата на " Метео балканс ". 

Над региона на Вълчедръм, Лом и Козлодуй (Северозападна България ) се чакат също гръмотевични стихии. За на следващия ден е публикуван и оранжев код за обилни превалявания и гръмотевици.

През нощта против петък облачността над страната ще се задържи забележителна. Над обособени региони в планините и по северното ни Черноморие ще превали слаб дъжд.

Минималните температури ще се покачват и ще са сред 8°С и 10°С. По-хладно ще се задържи над югозападните региони – до 5-6°С.

До обед в петък над страната ще се задържи с раздрана облачност. Следобед синоптиците на Meteo Balkans предвиждат ново повреждане на времето, обвързвано с прекосяването на следващото атмосферно разстройване. Облачността ще се усили от югозапад на североизток и над Западна и Централна България се чака да превали и прегърми. Привечер превалявания чакаме и над крайните югоизточни региони. 

Очакваните оптимални температури в петък ще се задържат с пролетни стойности – до 17-20°С. Над западните региони ще духа сдържан югозападен вятър, а в Източна България той ще е от юг.



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР