Гръмотевични бури, градушки и порои ще залеят страната днес. Особено

...
Гръмотевични бури, градушки и порои ще залеят страната днес. Особено
Коментари Харесай

Градушки и порои: 50 л/кв. м дъжд заливат 8 области в страната

Гръмотевични стихии, градушки и порои ще залеят страната през днешния ден. Особено рисково ще е в 8 области на страната, за които Национален институт по метеорология и хидрология разгласи предпоследната степен - оранжев код, и където се чака да паднат сред 35 и 50 л/кв. м, а в планинските региони - и повече. В други 7 от общо 28-те области кодът е жълт, а предстоящите превалявания са до 30 л/кв. м.

Оранжевият код е в действие за: Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Търговище и Русе.

Жълт код е разгласен за: Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Разград, Сливен, Ямбол и Бургас.

За останалите области няма прогноза за рисково време.

През страната ще минава леден атмосферен фронт и захлаждането ще продължи. Максималните температури ще са сред 22 и 27 градуса.

Ще бъде облачно и ще вали дъжд освен в областите с разгласен жълт или оранжев код. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад.

През нощта против петък преваляванията ще продължат, основно в Източна България.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месец юли, вечерта ще стартира да се покачва.

В планините ще е облачно, с дъждове и гръмотевични стихии. Значителни количества ще паднат в Рило-Родопската област и в Централна Стара планина. Ще духа мощен, краткотрайно плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 12°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачността. На доста места ще превалява дъжд, ще има и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 27-29°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР