Гръмотевична буря, придружена с градушка, наводни улиците в Смолян. Адриан

...
Гръмотевична буря, придружена с градушка, наводни улиците в Смолян. Адриан
Коментари Харесай

Гръмотевична буря с градушка наводни улици в Смолян

Гръмотевична стихия, съпроводена с градушка, наводни улиците в Смолян .
 Адриан Кулев
" Всичко стартира към 16:00 ч., когато над града се надвесиха тъмни облаци и стартира натоварен дъжд на дъжд, след близо 20 минути, той бе подправен с градушка, а улиците в града се трансфораха в реки. На този стадий са постъпили два сигнала за проблеми в Община Смолян, като те са най-вече за избили шахти ", заяви зам.-кметът на общината инж. Марияна Цекова.
 Адриан Кулев

 Адриан Кулев
„ Сигналите са предадени на ВиК и се работи по тях, на ул. „ Първи май “, една от шахтите е изхвърчала от напора на водата, на този стадий други сигнали няма “, разяснява инж. Цекова.-->
 Адриан Кулев
Някои от стръмните улици и тротоари бяха мъчно проходими, поради водата по тях , а кореспондент на Дарик засече наводнен под земята гараж на бизнес сград а, непроходими стълбища и подлези и други. Околовръстният път на Смолян също бе съществено наводнен.

По информация на зам. регионалният шеф Адриан Петров, пожарни екипи отводняват магазини в ниската част на бул. „ България “ в регионалния град, като има и сигнал за избили води в дома на стара жена.
 Адриан Кулев
„ Екипите от пожарната са на място и правят отводняване, за в този момент други сигнали нямаме “, разяснява Адриан Петров.

Заради бурята и градушката, пътят към прохода „ Правела “ също е бил съществено наводнен, като очевидци оповестяват за много наноси по пътните платна.
 Адриан Кулев
В регионално пътно управление-Смолян, на този стадий няма постъпили сигнали за проблематични сектори и изнесени пътища , оповестиха от дежурната част на пътното ръководство.
 Адриан Кулев

 Адриан Кулев
Пампорово също е побеляло от мощната градушка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР