"Гръмна важна част от наказателната система. Общият стил на корумпираност

...
"Гръмна важна част от наказателната система. Общият стил на корумпираност
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Корупцията у нас е нещо огромно

"Гръмна значима част от наказателната система. Общият жанр на корумпираност изгърмя в доста очевидно нещо. Единственият воин е чистачката, тъй като единствено тя приказва самокритично. Случаят демонстрира, че това са хора, които са маскирани на служители на реда. Няма оставки, няма някой, който да каже "моята политика банкрутира, аз си отивам ", сподели пред "България он ер " Райчев.

"Ако беше обикновено бягство от затвор, може и да няма съображение за оставки. В случая циркът е цялостен, тъй като се бяга през централния вход на Централния затвор ", уточни политическият анализатор Михаил Константинов в "България заран ".

Той е на мнение, че ще има затихване по случая, а системата е такава, че всеки идващ скандал измества предходния. Този път огромните оставки ще се разминат. Не е изключено да ги заловен в идващите 2-3 дни, означи математикът.

"Затворниците не са проблем, равнището на корупция е голямо. Фундаментално сбъркана е самата наказателна система. Един пандизчия ни излиза доста по-скъпо от един професор. Професорът коства на страната към 15-20- хиляди лв. годишно, а пандизчията - 25 хил ", сподели още Андрей Райчев.

Според него властта е доста сполучлива във външната си политика, само че свадите в страната следват един след различен. Въпреки това не следим разлюляване на тези милион гласа, с които по думите му разполага ГЕРБ. Михаил Константинов се съгласи с тезата, че външната политика оказва помощ на ръководещите.

"Нещата станаха толкоз комични, че от два дни единствено се дръзвам. Две страни заслужиха жълтата фланелка за комизъм и ирония - България и Англия ", приключи Константинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР