Гражданството освен право на политическа връзка между човека и държавата

...
Гражданството освен право на политическа връзка между човека и държавата
Коментари Харесай

Зинаида Златанова: Продажбата на гражданство било борба с демографската криза

„ Гражданството с изключение на право на политическа връзка сред индивида и страната има и огромна етична страна. То ни свързва като народ и общественост. Да продаваш това е все едно да продаваш България “. Това сподели някогашният министър на правораздаването Зинаида Златанова.
„ В Министерството установихме, че има молби написани самолично от кандидатстващи, които не знаят български език. Декларациите за съзнание се признава за формален документ. Примерно, в случай че не приказваш езика, само че се чувстваш българин, получаваш поданство. Прокуратурата тогава си свърши работата, както и в този момент си я прави. Притесненията ни се потвърдиха, само че бяха избрани като доста съществени административни нарушавания. Сега те са се трансформирали в закононарушения. Тогава получихме многочислени рекомендации и взехме ограничения, които доведоха до внезапно минимизиране на продажбата на българско поданство, сподели още екс правосъдният министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ откакто е почнал да се съблюдава по-стриктно законът, удостоверенията са намалели с 1/3 “.

„ Много дребна част от тези хора живеят в страната ни. Те не способстват по никакъв метод с образованието, пазара на труда и така нататък “, стана ясно от думите на Златанова. Тя бе безапелационна, че една от задачите на лесното предоставяне на българско поданство цели справяне с демографския срив в страната ни.

" Много се надявам към този момент да има правдивост, тъй като всички ние се нуждаем от нея ", сподели оше тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР