Гражданското сдружение „БОЕЦ” е внесло в Централната избирателна комисия (ЦИК)

...
Гражданското сдружение „БОЕЦ” е внесло в Централната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

Сигнал срещу кандидатурата на Пеевски за европарламента е внесен в ЦИК

Гражданското съдружие „ БОЕЦ” е внесло в Централната изборна комисия (ЦИК) сигнал против кандидатурата на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за европейски народен представител. Той е втори в листата на партията след водача Мустафа Карадайъ. Според „ Боец” Пеевски не дава отговор на условието в Изборния кодекс, съгласно което претендентът би трябвало да е живял в България или друга страна от Европейски Съюз през последните шест месеца.

„ През последните шест месеца в качеството му на депутата от 44-то Народното събрание на Република България, господин Пеевски не е участвал на нито едно пленарно съвещание на Народното събрание. На 18.04.2016г. премиера Бойко Методиев Борисов в свое присъединяване в телевизия БТВ съобщи: „ Пеевски си отиде, Пеевски напуща страната”, написа в сигнала на сдружението.

Оттам настояват, че още през септември 2017 година са търсили Пеевски, с цел да го предлагат за лице на идното българско европредседателство, само че не се оказало, че той не е на работа и никой не знае къде е.

„ През 2018г. БОЕЦ, като неправителствена организация, след несполучливите ни опити да се срещнем с господин Пеевски, организирахме национална акция „ Издирваме Пеевски”, като задачата ни бе, в качеството ни на български жители да се срещнем с него, като български народен представител и да му предадем няколко сигнала за корупция в прокуратурата и да му зададем няколко въпроса за присъединяване му в избора на Сотир Цацаров за основен прокурор, за банкрута на КТБ, банкрута на „ Булгартабак” и за неговото имотно положение и произхода на средствата му обвързвано с това, че в края на 2016г. от притежател на остарял Опел, единствено за една година господин Пеевски се трансформира публично в мултимилионер, притежател на медии и активи за десетки милиони. В рамките на нашата акция и старания от началото на 2018г. до 25.04.2019г. господин Пеевски не беше открит от нас на територията на Република България. Всички тези обстоятелства и условия пораждат основателни подозрения, че Делян Славчев Пеевски не е живял на територията на България, или на територията на друга страна членка на Европейски Съюз през последните шест месеца и не дава отговор на законовите условия да взе участие, като претендент в идните избори за Европейски парламент”, написа в сигнала на сдружението.

От „ БОЕЦ” настояват, че през идващите дни ще изискат информации от Министерство на вътрешните работи, Народното събрание, НСО и граничните служби данни за пребиваването на депутата в чужбина. Ако се окаже, че той не е живял България през последните 6 месеца, ще изискат от ЦИК да заличи кандидатурата му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР