Гражданското движение пусна сигнал до ЦИК, настояват вечно неприсъстващият депутат

...
Гражданското движение пусна сигнал до ЦИК, настояват вечно неприсъстващият депутат
Коментари Харесай

БОЕЦ: Пеевски не отговаря на изискванията за участие в евроизборите

Гражданското придвижване пусна сигнал до ЦИК, упорстват постоянно неприсъстващият народен представител от Движение за права и свободи да потвърди, че е живял в последните месеци в България или в друга страна от Европейски Съюз. Това оповестява уеб сайтът „ No comment”.

Гражданско придвижване "БОЕЦ " внесе сигнал в ЦИК с вх. № ЕП-23-39/29.04.2019 година против включения в листата на Движение за права и свободи за идните избори за Европейски парламент и сегашен народен представител Делян Славчев Пеевски.

БОЕЦ сезира ЦИК, че Пеевски не дава отговор на изискванията за регистрация и присъединяване в изборите, като не извършва изискванията на чл.351.ал1. от Изборния Кодекс, а точно правото да бъде избиран:

Чл. 351. (1) Право да бъдат избирани за членове на Европейския парламент от Република България имат българските жители, които са навършили 21 години към изборния ден в това число, не са сложени под забраняване, не изтърпяват наказване отнемане от независимост, имат непрекъснат адрес в Република България и са живели минимум през последните 6 месеца в Република България или в друга страна – членка на Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР