Гражданско шествие и молебен за дъждове организират перничани днес заради

...
Гражданско шествие и молебен за дъждове организират перничани днес заради
Коментари Харесай

Шествие с жълти жилетки и молебен в Перник заради водата

Гражданско шествие и молебен за дъждове провеждат перничани през днешния ден поради прелюдия на 18 ноември воден режим в общината. Организаторите приканиха участниците да носят жълти жилетки.
Събитието ще стартира в 12:30 ч, когато хората се събират пред постройката на Съдебната палата. После ще продължат по улица " Търговска " към площад " Кракра Пернишки ". Там ще бъдат огласени техните претенции и ще има изказвания пред медиите. Част от настояванията са съд и присъди за виновните за рецесията и обезпечаване на различен източник за водоснабдяване на града.

В 13:30 ч в храм " Свети иван Рилски " ще бъде отслужен молебен.

Шествието е проведено от Инициативен комитет " Спаси Перник " поради задълбочаващата се рецесия в общината. В момента градът и селата към него са на двуразов воден режим, като часовете на подаване на водата бяха понижени от средата на декември.

Междувременно недоволството не стихва и поради чувството, че няма явен отговор на въпроса кой е отговорен за водната рецесия и изпразването на язовир " Студена ". Макар първичното умозаключение на прокуратурата в Перник да бе, че виновни за рецесията са двама министри - Нено Димов и Петя Аврамова, единствено преди два дни бе оповестено, че разследваните са други - общинската и регионалната администрация в Перник и локалното ВиК сдружение. И двете следствия са под специфичния контрол на новия основен прокурор Иван Гешев. От прокуратурата не разясниха за какво е отпаднало първичното умозаключение за двамата министри.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР