Гражданско сдружение БОЕЦ пита ЦИК дали Делян Пеевски не е

...
Гражданско сдружение БОЕЦ пита ЦИК дали Делян Пеевски не е
Коментари Харесай

БОЕЦ пита ЦИК дали Пеевски не нарушава Конституцията

Гражданско съдружие БОЕЦ пита ЦИК дали Делян Пеевски не е в нарушаване на член 65 от Конституцията. Бившият началник на ДАНС за малко е кандидат-депутат още веднъж от Движение за права и свободи, даже лидер на листата във Велико Търново. Издигането му за депутат обаче се случва на фона на включването му в листата " Магнитски " в Съединени американски щати и последвалите инспекции у нас. Името на Пеевски се появи в " Досиетата Пандора " за офшорни компании.

Чл. 65. гласи:
(1) За депутат може да бъде избиран български жител, който няма друго поданство, навършил е 21 години, не е подложен под забраняване и не изтърпява наказване отнемане от независимост.
(2) Кандидатите за народни представители, които заемат държавна работа, прекъсват осъществяването ѝ след регистрацията си.

Вчера от БОЕЦ изпратиха сигнала си до ЦИК, в който се усъмняват дали Пеевски няма да компрометира и бъдещия парламент.

" Според БОЕЦ глобите по закона „ Магнитски” са с качеството на влезнала в действие присъда ограничаваща собственическите и други права на глобените лица. Като основанията – нарушение на човешките права и корупция са тежки закононарушения и съгласно наказателния кодекс на България. Всички тези обстоятелства и условия по настрана и в своята цялост пораждат основателни подозрения, че Делян Славчев Пеевски не дава отговор на законовите условия да взе участие, като претендент в идните на 14.11.2021г. избори за народни представители.БОЕЦ пожелаваме от ЦИК да ревизира дали Делян Славчев Пеевски извършва изискванията на чл 65 ОТ Конституция на Република България, като изисква цялата нужна информация от Парламента, Министерството на външните работи, граничните служби, НСО, ДАНС и всички институции, които биха могли да съхраняват данни за пребиванането на Делян Славчев Пеевски в страната и чужбина. И при положение, че се откри, че той не извършва изискванията на закона регистрацията му в листата на Движение за права и свободи, като претендент за депутат да бъде заличена ", споделят още от БОЕЦ.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР