Гражданско сдружение БОЕЦ обжалва постановлението на специализираната прокуратура, с което

...
Гражданско сдружение БОЕЦ обжалва постановлението на специализираната прокуратура, с което
Коментари Харесай

БОЕЦ прати апартамента на Цветанов в апелативната прокуратура

Гражданско съдружие БОЕЦ апелира постановлението на профилираната прокуратура, с което отхвърли да образува наказателно произвеждане против някогашния зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов поради " Апартаментгейт ". От организацията оповестяват, че към този момент са внесли жалбата в Апелативната спецпрокуратура. През март 2019 година БОЕЦ сезира три институции - държавното обвиняване, ДАНС и комисията " Антикорупция ", за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в първокласната постройка " Летера " на компанията " Артекс ".

Преди дни стана ясно, че спецобвинението отхвърля да разследва случая. В претекстовете на прокуратурата съвсем напълно са преразказани думи на Цветанов. По същото време от Национална агенция за приходите оповестиха, че данъчната инспекция на строителната компания „ АРТЕКС “ е завършила без да откри нарушавания. Детайлните инспекции на строителната компания, която се забърка и в различен скандал около строителството на небостъргача Златен век, бяха предоставени от Специализираната прокуратура и КНКОНПИ на НАП-София.

Повод за сигнала на БОЕЦ срещу Цветанов бяха серия публикации и разбори - на уеб страницата " Свободна Европа ",  " Антикорупционен фонд “, Биволъ и др. Накратко, медиите разкриха, че вторият по това време човек в ГЕРБ си е купил нов апартамент, заемащ цялостен етаж в една от най-луксозните здания в София, с ВИП асансьор, който води от персоналния гараж на семейство Цветанови в дома им. Цветанов се е сдобил с жилището през 2018 година, като е трансферирал на фирмата-строител на постройката два от своите остарели жилища. И въпреки на процедура парцелите му да са намалели с един, имуществото на ръководителя на ПГ на ГЕРБ и зам. ръководител на ГЕРБ се е нараснало доста. Сделката поражда редица въпроси и подозрения, включително и по какъв начин квадратният метър в първокласната постройка излиза на семейство Цветанови едвам 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м.
Прокуратурата оневини Цветан Цветанов за " Апартаментгейт "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР