Гражданско недоволство в „Горубляне”. Десетки жители на столичния квартал продължават

...
Гражданско недоволство в „Горубляне”. Десетки жители на столичния квартал продължават
Коментари Харесай

Жители на кв. Горубляне блокираха шосето

Гражданско неодобрение в „ Горубляне”. Десетки поданици на столичния квартал не престават и през днешния ден да стачкуват, несъгласни с проектите за създаване на парк върху частни парцели, а не върху общински и частни, съобщи БГНЕС.
„ Долу ръцете от земята на нашите деди”, „ Частната благосъстоятелност е неприкосновена”, „ Земята на горублянци 1956 г – в Трудово-кооперативно земеделско стопанство, 2018 г – в парк Изток” – са единствено част от плакатите, които локалните издигат по време на митинга си. Движението в региона на Околовръстното шосе и бул. „ Самоковско шосе” е краткотрайно лимитирано. Чуват се подвиквания от охраняващите служители на реда митинга, че " кметицата им е в ареста и няма кой да ги отбрани ".
Собственици на терени, върху които се възнамерява да се построи бъдещия Източен парк, граничещ с " Младост ", " Дружба " и " Горубляне ", са на мнение, че този парк няма да се осъществя в близко бъдеще и зад концепцията се крият други проекти. Затова свидетелстват и измененията, които се вършат в Закона за устройството и застрояването на Столичната община, настояват притежателите на земи. Те са уверени, че по този метод Общината цели да ги лиши от опцията да сменят предназначението на терените си, които все още са отредени за озеленяване.
Според протестиращите към 500 семейства са наранени от плана, който планува зелени площи върху 1250 декара.
Кадри от митинга може да видите в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР