Гражданско движение БОЕЦ внесе сигнал в Комисия за борба с

...
Гражданско движение БОЕЦ внесе сигнал в Комисия за борба с
Коментари Харесай

БОЕЦ внесе сигнал срещу Пеевски в новото антикорупционно звено

Гражданско придвижване БОЕЦ внесе сигнал в Комисия за битка с корупцията и лишаване на нелегално добито имущество против Делян Пеевски. Това разгласи Георги Георгиев от придвижването във Facebook. Ето какво написа Георгиев:
„ БОЕЦ внесохме през днешния ден първият сигнал в новосъздадената Комисия за битка с корупцията и лишаване на нелегално добито имущество. На 19.01.2018г. в брой 7 на Държавен вестник бе обнародван новият Закон за битка с корупцията и съгласно Конституцията, от през днешния ден Закона би трябвало да влезе в действие и всеки да може да подава сигнали за корупция, спор на ползи и корист с власт.

БОЕЦ внасяме този сигнал против депутата Делян Пеевски за подозрения за осъществени редица закононарушения във връзка със подписаните покупко-продажби и добитите голям брой активи от Пеевски за десетки милиони, без да има изясненост за произхода на средствата за тях. Как с депутатска заплата, от притежател на остарял Опел, Пеевски стана публично мултимилионер, без нито една институция и власт в тази страна да се поинтересува какъв е произхода на тези средства. От сигнала ни излиза наяве, че БОЕЦ още при започване на 2016г. сме сезирали всички вероятни способени институции и органи по проблема, само че Пеевски се оказа недостижим за българските управляващи. Сезираме Комисията и за несъблюдение на служебните отговорности, корупционни схеми и корист с власт, осъществени от прокурори от СГП и АП, за разстройване на инспекции против Пеевски и прикриване на осъществени от него закононарушения, укриване на налози, придобиване на нелегално имущество и тн.

Внасяме своят сигнал с цел да тестваме и разобличим лицемерието на ръководещата ни мафия, да покажем и потвърдим, че в действителност това е следващата реплика на законодателство и следващият ``нов орган`` за ``борба с корупцията``, който в действителност ще служи за прикриване на корупцията и осъществените от властимащите закононарушения и ще е следващата бухалка против непримиримите и неприемащите властта на мафията. По отговора им ще ги познаете.

Прилагаме цялостният текст на Сигнала:

ДО:

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество

СИГНАЛ

от Групово дело „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес - гр. Видин, к-с „ Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

На съображение: ЗАКОН

за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество

по отношение на

подозрения за осъществени закононарушения - нелегално добито имущество и активи, несъблюдение на служебни отговорности, корупция и взаимозависимост от:

Народен представител 44 Народно събрание – Делян Славчев Пеевски

Прокурор Б.Бецова – СГП

Зам.апелативен прокурор И.Стоев

Със собствен сигнал с изх.N:008/11.01.2016 година, Групово дело ”БОЕЦ” сезирахме ВКП за подозрения по отношение на неразбираемият и непонятен генезис на средствата, с които депутатът от Движение за права и свободи Делян Славчев Пеевски прави придобиването на редица активи, елементи от предприятия, компании и търговски сдружения в края на 2015 и началото на 2016 година, а точно закупуването „ Телеграф”, „ Монитор”, „ Политика”,”Меридиан мач” и други Заедно с това той официализира и собствеността си в „ Булгартабак”, както и в „ Техномаркет”. Информацията за тези покупко-продажби и придобивания бе огласена от редица медии и държавни институции. От декларациите на господин Пеевски пред сметната палата като народен представител към януари 2016 година, не излиза наяве от къде са средствата за придобиване на тези активи. Това провокира в нас подозрения за противозаконен генезис на средствата, водещ до нелегално придобиване на имущество и активи.

С писмо от 28.01.2016 година в отговор на нашият сигнал вх.N:2517/1401 по разказа на СГП, Прокурор Б.Бецова от СГП постановява отвод от формиране на наказателно произвеждане по формираната остаряла кореспонденция N:10203/14. (към която необяснимо за какво е причислен нашият сигнал), без да е осъществена инспекция, с претекста, че изнесените от нас обстоятелства и условия са тествани през 2014 година, и нова инспекция не е нужна.

„ БОЕЦ” считаме, че при осъществената през 2014 година инспекция, и направените в хода и проверки на имуществото на г- Д.Пеевски и майка му И.Кръстева, е обективно невероятно да бъдат тествани обстоятелства, условия, покупко-продажби, придобивания, осъществени в бъдеще време, а точно в края на 2015 и 2016 година С този претекст обжалвахме пред Апелативна прокуратура фактическият отвод на Прокурор Б.Бецова, да извърши даже предварителна инспекция и разпореди нужните следствени и ревизионни дейности по нашия сигнал.

Със собствен отговор от 24.03.2016 година по кореспонденция вх.N:291/2015 година, Зам.апелативен Прокурор Й.Стоев удостоверява отхвърли на Прокурор Б.Бецова, да се образува инспекция по изразените от нас подозрения, обстоятелства и условия, със същите претекстове – в предишното (2014/2015) са били тествани бъдещите условия за които ги сезираме в нашия сигнал от 2016 година

Липсата на логичност в дейностите на прокуратурата и отхвърли им да образуват даже предварителна инспекция по сигнала ни, пораждат у нас обосновани подозрения за несъблюдение на служебните отговорности от страна на прокурорите Бецова и Стоев, за възможни корупционни практики, корист с власт, зависимости и напън от страна на депутата Делян Пеевски върху прокуратурата за прикриване на възможни осъществени от него закононарушения и придобиване на нелегално имущество посредством средства с неразбираем генезис. С действието и бездействието си прокуратурата дефакто издава Индулгенция на господин Пеевски и майка му (която не сме визирали, само че те я допълват) и постанова тезата – „ Веднъж тестван – вечно чист и недосегаем”. Това напрактика докара до осветляване на необяснимото и внезапно замогване, в размер на десетки милиони, оповестени обществено от господин Пеевски. Остава незнаен метода и произхода на всички тези средства и активи, защото нито една институция в страната не желае да извърши нужната инспекция и почисти или удостовери изразените от нас подозрения.

Поради високият публичен интерес, ГД”БОЕЦ” изпратихме същият сигнал и до КОНПИ с вх. N: Централно управление 01/1272 от 20.04.2016г. В собствен отговор Комисията ни уведоми, че може да стартира инспекция единствено при положение, че бъде сезирана от способените за това органи, като няма очакван ред за започване на инспекция по сигнал подаден от неправителствена организация, в тази ситуация от „ БОЕЦ”. КОНПИ изреждат опциите за сезиране, като измежду тях е Министерството на правораздаването.

БОЕЦ изпратихме същият сигнал и до Министерството на правораздаването с рег. Номер 94-0098/27.05.2016г. От полученият от Министерството на правораздаването отговор излиза наяве, че сигнала ни е препратен до КОНПИ.

С писмо от 01.09.2016г. КОНПИ ни уведомяват, че в делеводството им е постъпило писмо от Министерството на правораздаването, с вх. Номер Централно управление 01/2488 от 16.08.2016г. само че сигнала на „ БОЕЦ” с рег. Номер 94-00-98 от 27.05.2016г., че против Делян Пеевски няма формирани наказателни производства в други страни и в действителност Комисията отхвърля да образува инспекция против Пеевски по отношение на нашият сигнал.

От цялата показана преписка с другите органи и управляващи излиза наяве, че лицето Делян Славчев Пеевски е недосегемо за българските институции и против него не може да бъде формирана инспекция, макар новоизнесени и нововъзникнали обстоятелства и условия, будещи основателни подозрения за осъществени закононарушения и придобиване на активи и имущество посредством неразбираеми и вероятно противозаконни средства.

Предоставяме цялата тази информация на вниманието на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, сезирайки я за изложените в сигнала ни съмения за осъществени закононарушения от Делян Пеевски и прокуратурата.

Приложено ви изпращаме:

1.Сигнал на Групово дело БОЕЦ до Главна прокуратура против Делян Славчев Пеевски

2.Отказ на прокурор Бецова от СГП да образува инспекция

3.Жалба до АП против отхвърли на прокурор Бецова и СГП да образува инспекция

4. Отказ на зам. апелативният прокурор Й. Стоев да образува инспекция

5. Писмо от КОНПИ, в отговор на сигнала ни, с което ни уведомяват, че не могат да бъдат сезирани от неправителствени организации, в тази ситуация от БОЕЦ

6. Писмо от Министерството на правораздаването, в отговор на сигнала ни, с което ни уведояват, че сигнала ни е препратен до КОНПИ

7. Писмо от КОНПИ, ча са получили писмото от Министерство на правосъдието, което не е съображение да стартират инспекция по сигнала ни против Пеевски.

Дата: 23.01.2018г. автограф: /........................... /

Видин Г.Георгиев – Председател на УС на Групово дело „ БОЕЦ “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР