Гражданско движение Боец, което нашумя особено силно напоследък с куп

...
Гражданско движение Боец, което нашумя особено силно напоследък с куп
Коментари Харесай

Жалба: Конституционният съд да реши дали Пеевски трябва да си тръгне от Народното събрание

Гражданско придвижване " Боец ", което нашумя изключително мощно в последно време с куп сигнали против политически и държавни фигури (Делян Пеевски, Румен Порожанов, Сотир Цацаров, Иван Гешев), разгласи, че дружно с някогашната кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева ще внесе тъжба в Конституционния съд. Жалбата ще е против решението на ЦИК да заличи Пеевски и формалния ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от листата на определени за евродепутати.
Въпросът дали това е законно към този момент беше подложен на дневен ред. Според " Боец " обаче изборното ни законодателство не планува такова изтриване и заменяне със идващите в листата, т.е. изрично има нарушаване, тъй като отвод от място в Европейския парламент може да се показа единствено пред самия Европейски парламент, освен това в избран период. Преди това обаче определените, в случай че са депутати, следва да изоставен позициите си и в националния парламент – по този начин четат процедурата от " Боец ".
" ЦИК няма пълномощия да подменя вота на българските гласоподаватели, без значение желанието на към този момент определените претенденти. Абсолютно неприемливо и в прорез с демократичните правила и българското и европейското законодателство е ЦИК да издаде удостоверения на неизбрани претенденти по силата на тяхното предпочитание и поради отвод на други да влязат в пълномощията си. По създание, това съставлява замяна на вота на гласоподавателите и брутално опорочаване на изборите, както и закононарушение от общ темперамент, в това число подправяне на избирателен развой и резултати ”, споделят от " Боец ".
" Пеевски и Карадайъ би трябвало да изоставен българският парламент, като определени евродепутати и заради неспособност да съвместяват двете длъжности. И по-късно, в случай че желаят могат да изоставен и Европейският парламент, без право да се завърнат, като депутати в Народното събрание на България. Това е ситуацията ", е финалното умозаключение на „ Боец ”.
Припомняме, че през вчерашния ден (5 юни) стана следващият скандал към " Боец ". Причината - опит на Канал 3 да интервюира ръководителя на придвижването Георги Георгиев. Стигна се до физически конфликт, защото Георгиев счете държанието на екипа на малкия екран за напън, а от Канал 3 излязоха с противоположна позиция - че пробвали да си правят работата, само че техните чиновници били нападнати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР