Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова и партиите

...
Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова и партиите
Коментари Харесай

Преди изборите - Манолова подписа с леви партии

Гражданският претендент за кмет на София Мая Манолова и партиите от левия набор - Българска социалистическа партия, Политическа партия " АБВ ", Политическа партия " Движение 21 " и БСДП, подписаха съглашение, с което акценти от техните платформи да залегнат в управническите политики на Манолова, в случай че завоюва конкуренцията за столицата. Ден по-рано тя подписа сходен документ с десноцентристките обединения - " Движение България на жителите ", Национална движение „Симеон Втори", " Път на младите " и ЗНС.

" Пиша своята стратегия за ръководство с жителите на София, само че също по този начин за мен са значими и концепциите на партиите, които ме поддържат, тъй като по тяхно увещание, те също идват от жителите, те също идват от столичани. Осъзнавам голямата отговорност и вярата на столичани за смяна, с които е натоварена моята кандидатура за кмет. Уверявам ви, че ще вложа цялата си сила, с цел да показва програмата, която жителите и представителите на неправителствените организации предложиха, предложенията на партиите от левия бранш, от десния набор и в последна сметка да печеля изборите, да стана кмет на София. Заедно с всички, които ме поддържаха да създадем смяната, да сменим модела на ръководство на столицата по този начин, без клиентелизъм, без корупция, транспарантен, обществен, с и в полза на столичани. Важна е тази поддръжка на всяка партия, организация, на всеки столичанин. Това, което сплотява леви и десни в поддръжката им за моята кандидатура, е желанието за коренна смяна в метода, по който се ръководи столицата. Имам воля, имам сила, имам проект по какъв начин да осъществявам тази смяна и няма да ви подведа, вас, всички, които ми се доверявате и ми поверявате очакванията си София да стане един съвременен европейски град, който да се ръководи честно ", сподели Мая Манолова.

" Благодаря на госпожа Мая Манолова, че одобри нашата поддръжка, на нас, лявоцентристките сили, които през днешния ден сме се събрали към тази маса. Лявото в никакъв случай не е било толкоз единно. Основното, на което ние залагаме, е, че ние сме дружно и обединени за коренна смяна на ръководството на Столичната община. И като представители на нашите политически сили, от една страна, както и госпожа Манолова, подкрепена от нашите политически сили, ние си слагаме за цел да превърнем София в една съвременна европейска столица, в един чист, зелен, интелигентен, безвреден град, с намерено, транспарантно и честно ръководство, с необятно присъединяване на жителите ", сподели ръководителят на градската организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов.

" В кандидатирането на Мая зървам опция различен да реализира това, което аз доста желаех да реализира преди 15 години - отстраняването на корупцията в Общината като фактор за взимане на основни решения. Тогава срещнах укор, че не е допустимо корупцията да бъде отстранена. След това корупцията стана съществена тематика в страната и имам вяра, че всички ние изпитваме на гърба си към този момент доста години въздействието на фактора " корупция " при взимане на решения за публични поръчки, за организация на градския превоз, за липса на цех за отпадък, за липса на паркинги на етажи, за липса на съвременна визия на столицата. Искрено й поисквам да успее, тъй като в нейно лице, в нейния триумф аз ще видя реализация на моите тогавашни фантазии. Нашата поддръжка за Мая Манолова, отвън технократичните неща, които ние сме разписали и които приказва Калоян Паргов, и които могат да се обобщят като коренна смяна в ръководството на София, нашата поддръжка значи решение на един значим за претендента за кмет Мая Манолова въпрос - " Как, като завоюва тя изборите за кмет, ще ръководи Столичния съвет, като няма листа съветници? " Подкрепата на няколко политически сили, които имат опция да вкарат съветници в общинския съвет, и предварителният им ангажимент, че тези съветници ще работят в съгласие в тази посока с тези цели, значи, че ние решаваме въпроса - " Ще има ли поддръжка на кмета Мая Манолова и една група съветници, които ще стигат за реализиране на едно положително ръководство и на самия Столичен съвет ", сподели водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева.

" Това, че се причислявам към казаното преди мене, не крие никаква изненада, а е резултат от деликатно разискване на нейната платформа ", сподели Емил Кало, ръководител на " АБВ " - София.

Представителят на БСДП също съобщи, че партията им поддържа изцяло кандидатурата на Манолова за кмет на София. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР