Гражданският инициативен комитет „Да спасим Община Септември отново ще пита

...
Гражданският инициативен комитет „Да спасим Община Септември отново ще пита
Коментари Харесай

Трети протест на жители на Септември срещу кмета Марин Рачев

Гражданският предприемчив комитет „ Да спасим Община Септември " още веднъж ще пита краде ли се от публичните поръчки в Община Септември

Протестен митинг-шествие ще има тази неделя от 12,00 часа на поданици на Община Септември до основния път Пазарджик - Велинград в с. Варвара. Гражданският предприемчив комитет „ Да спасим Община Септември " за трета поредна седмица ще показва обществено недоволството си против метода, по който кметът Марин Рачев ръководи общината.

Протестиращите още веднъж ще питат крадат ли се средства от публичните поръчки в Община Септември и още веднъж ще упорстват за получат цялостна информация за разходването на обществените средства от кмета Рачев. Този път митингът ще е под надпис: „ Краде ли се минерална вода и от кого? "

Миналата неделя над 150 недоволни поданици затвориха основния път Пазарджик - Велинград и направиха алегорично „ разкриване и погребение " на детска площадка в село Варвара. Протестиращите попитаха къде са парите, планувани за недостроената детска площадка. Протестиращите напомнят, че на 11 януари т.г. Марин Рачев е сключил контракт за изграждане на детски площадки в общината на стойност над 250 хиляди лева, в който има уговорка за 100% предплатено заплащане. Обществената поръчка е оповестена единствено ден преди Коледните празници м.г., а изпълнителят е определен и договорът с него е подписан за рекордните 10 работни дни (на 11 януари 2017 г.). Питаме дали шефът на компанията, спечелила поръчката, е бил шеф и притежател на някогашни компании на кмета Рачев? Защо издигнатата детска площадка в село Варвара е по-малка от плануваното в контракта и е на друго място от посоченото в поръчката, а точно - в задния двор на някогашния кмет, а не където майките в селото събраха подписка и желаеха да е? Защо е отлят пиедестал за втора детска площадка, която се даде обещание на хората, само че не се построи? Членовете на Инициативния комитет „ Да спасим Община Септември " упорстват да получат цялостна информация за осъществяването на контракта, който се финансира напълно с обществени средства, и кои детски площадки на територията на общината са издигнати или планувани за изграждане.

Кметът Рачев до момента не е дал информация по какъв начин са изхарчени парите за детските площадки в общината. Не бе отговорено на въпросите - за какво е отлят бетон за детска площадка, за какво бетонът е отлят без документи за строителство, за какво не е спазена подписката на майките детските площадки да се построят, където е комфортно и желаят майките, а не в задния двор на някогашния кмет?

Събрани са над 400 подписа от протестиращите за сезиране на Сметната палата и Агенция " Държавна финансова ревизия " да създадат цялостна проверка на всички публични поръчки, осъществени по времe на мандата на кмета Марин Рачев. Инициативният комитет " Да спасим Община Септември " желае още инспекция и бистрота на назначенията и уволненията на чиновници в общинските сдружения, както и анулация на решението на Общинския съвет за въвеждане на скандалната такса за транспорт на пространствен метър минерална вода, която е най-висока в цялата страна. Жителите не са съгласни със 7-кратното увеличение на таксата за водопреноса - до 3,60 лв. на куб. метър, което съгласно тях ще докара до заличаване на туризма в региона и ще остави без издръжка цели фамилии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР