Гражданските сдружения от квартали си на София, които протестират срещу

...
Гражданските сдружения от квартали си на София, които протестират срещу
Коментари Харесай

"Обединена София" протестира срещу презастрояването преди сесията на общинския съвет

Гражданските сдружения от квартали си на София, които стачкуват против презастрояването на града, тази заран са пред Столичната община. Стотина души със флагове и мегафони от инициативните комитети на " Овча купел ", " Обеля " и " Младост " пристигнаха пред постройката, където от 10 ч. стартира последната сесия на Столичния общински съвет преди да се разпусне за лятна почивка през август.

Поредната самодейност на гражданските сдружения от " Обединена София " е под наслов " Да изпратим общинарите на отмора! Съсипахте София - вървете си! "

Протестиращите учредиха и подписка за референдум за прекъсване на презастрояването и влизане на цивилен препоръки в комисиите за възлагане на публични поръчки към Столичната община и към районните кметства.

Те насочат съответни питания към общинските съветници, които през днешния ден би трябвало да одобряват или отхвърлят общо 126 точки от дневния ред на сесията. Според деятелите от " Обединена София " за спор и гласоподаване на всеки обособен проблем се падат едвам по три минути.

" Готви ли се Столичният общински съвет да утвърди застрояване на Източния парк, който е сред Горубляне и " Младост ", питат жителите във връзка точка 37 в дневния ред на сесията. С нея основният проектант на София Здравко Здравков предлага да се утвърди задание и разработване на обстоен организационен проект - проект за регулация и застрояване на част от територията на ж.к. Горубляне-2 и " НПЗ Изток-подзона Горубляне ".

Предложения за нови градежи в " Дружба-1 " и " Дружба-2 ", в местността " Цариградско шосе – Караулката ", в кв. " Надежда ", в кв. " Хладилника ", в " Младост-3 ", В регион " Панчарево " и други посредством одобрение на планове за изменение на подробни устройствени проекти са разкрили протестиращите в дневния ред.

Ако всички тези точки се одобряват, те ще са в ущърб на градската среда, считат жителите от " Обединена София ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР