Гражданските протести с искания за оставката на правителството и главния

...
Гражданските протести с искания за оставката на правителството и главния
Коментари Харесай

Ден девети на протестите: Да премахнем Каскета на задкулисието

Гражданските митинги с претенции за оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев не престават девети следващ ден с десетки хиляди участници в София, само че и все по-многолюдно наличие в разнообразни градове на страната и акции на българи в чужбина. Темата на петъчната проява в София е " Свободата няма потребност от каскет ", проведена от самодейността " Правосъдие за всеки ".

" Настояваме за незабавната оставката на основния прокурор Гешев, провокирал с дейностите си невиждано публично неодобрение и институционална рецесия, както и на хората от политическата /парламентарна/ квота във Висш съдебен съвет, които очевидно го обслужват! Настояваме за провеждането на същинска конституционна промяна в Съдебната власт! ", декларират от " Правосъдие за всеки " в апела към жителите:

Сега е моментът да се обединим, без значение от политическите си пристрастия и позиции – в отбрана на демокрацията, свободата, върховенството на Правото и независимостта на Съда, в този момент е моментът да си върнем страната, премахвайки Каскета на задкулисието! "

Преди ден протестиращите дадоха да се разбере, че опитът на премиера да потуши недоволството с оставките на трима министри от квотата на Делян Пеевски и заричане за голям ремонт на кабинета, няма да прибере хората от улиците. Управляващата коалиция и основният прокурор Иван Гешев оповестиха в четвъртък, че няма да подават оставки, а протестиращите отвърнаха, че в случай че това не се стане, другата седмица възнамеряват национална стачка.

*Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР