Гражданските и данъците се вдигнаха. Затова трябва да има промяна

...
Гражданските и данъците се вдигнаха. Затова трябва да има промяна
Коментари Харесай

Таксиметров шофьор: Едва ли ще има отлив на клиенти при промяна в цената

„ Гражданските и налозите се подвигнаха. Затова би трябвало да има смяна в цената на услугата ”, счита Петър Кушев, водач на такси.

„ Не мисля, че ще има отлив на клиенти, защото който си пътува с такси отново ще употребява, в противен случай ще се усъвършенства услугата и всички ще бъдат удовлетворени ”, сподели Иван Мачкърски.

Клиентът Димитър Дживизов обаче би се отказал да се качва на такси, в случай че цената се вдигне толкоз доста. „ Не бих употребил услугата, когато се усилят цените. Всеки има право да желае нещо, а към този момент дали ще им го дадат не се знае ”, разясни той.

В дребни градове като Монтана аргументът на сектора, че високата първична такса ще стимулира водачите да качват клиенти за къси курсове – не важи. Така мислят и на стоянката в Шумен, предава Нова тв.

„ Нулева ще бъде първата сума, тъй като никой няма да се вози. Това може да го измислят в София, Пловдив, Варна, само че не и в Шумен. В момента с вдигнатите цени междинният курс е 2.00-2.50 лева ”, разясни водачът Пламен Петров.

Всяка локална власт ще преглежда решенията на работната група в транспортното министерство. Диалогът с сектора към този момент е почнал, а една от крайните му цели е и да бъдат лимитирани нерегламентираните транспорти. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР