Граждански сдружения от София и Девня се обявиха срещу изгарянето

...
Граждански сдружения от София и Девня се обявиха срещу изгарянето
Коментари Харесай

Граждани от София и Девня протестират срещу мръсния въздух |

Граждански сдружения от София и Девня се оповестиха против изгарянето на боклуци в България и внесоха писмо с оферти за стабилно ръководство в Министерство на околната среда и водите. 

Те провеждат в 18:00 протестно шествие, което ще тръгне от Министерство на здравеопазването и ще стигне до Министерство на околната среда и водите. Денят ще приключи с галерия от 19:00 в Дом на киното, озаглавена Малки истории. Тя ще покаже битката на седем дами от Девня за чист въздух. 

И София, и Девня, към този момент са с рисково нечист въздух, който задушава популацията, а инсталациите ще значат още източници на фини прахови частици, тежки метали, парникови газове, диоксини. Инсталациите за горене на боклуци са скъпо и рисково за здравето разхищаване на сила, първични материали и публични средства, настояват от екоорганизациите. 

В съответните си претенции сдружения „ За Земята " и „ Дишай, Девня " упорстват за преустановяване на плановете за инсинератори, въвеждане на дълготрайна смяна на ръководството на отпадъците, прекъсване на вноса на боклуци за изгаряне, непоколебим надзор на замърсяващите промишлени обекти, а освен на хартия. Важен акцент е отнемането на разрешителните на компаниите за изгаряне на пестициди, защото България не разполага с съоръжения за неутрализиране на залежали пестициди, гарантиращи съблюдаване условията на Стокхолмската спогодба, както и слагане на измервателна станция за премерване качеството на атмосферния въздух в жилищен кв. " Повеляново " в Девня.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР