Граждански организации изпратиха писмо до премиера, министъра на отбраната и

...
Граждански организации изпратиха писмо до премиера, министъра на отбраната и
Коментари Харесай

Настояват за спешен ремонт на буните в залива Болата

Граждански организации изпратиха писмо до премиера, министъра на защитата и до Областна администрация Добрич , в което упорстват за незабавен ремонт на буните в залива Болата, защото съществува заплаха да залеят вододайната зона и помпената станция, която зарежда с питейна вода Българево, Св. Никола и комплекса Русалка, съобщи БГНЕС.

Положението на Болата е едно и също от 10 години . След като видях тези фотоси, взех решение да алармирам, съобщи ръководителят на Инициативен комитет „ За Туризма на Калиакра “, Стелиян Томов. Той посочи, че по проблема са изпращани доста писма, само че резултат няма. Томов е проучил нормативната уредба, както и европейските наставления, от които излиза наяве, че в случай че регионалният шеф реши може да актуализира регионалната стратегия за понижаване на риска от бедствия и в нея да бъде заложен ремонт на тези уреди. Затова и чака отговор от регионална администрация на писмото, което е изпратено на 4 февруари.

Томов споделя, че нещата са доста по-сериозни, тъй като самата вододайна зона, от която черпят вода Българево, Свети Никола и комплексът Русалка , е доста покрай пътя за Болата и при разрушение на буните, с изключение на екологична злополука, ще е доста неприятно и за самото население на Българево.

Томов напомни, че някогашният кмет на Каварна, дружно с министъра на околната среда и водите, са търсили решение по какъв начин самият плаж да бъде изключен от резервата , с цел да може да се употребява, само че единственият резултат е бил, че са изключили поземленият парцел – плажа от границите на резервата и са го присъединили в предпазена околност. Томов към момента не имал среща с новия кмет на Каварна, само че имал уверението, че Елена Балтаджиева ще спомага за всички оферти на сдружението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР