Граждански искове на обща стойност близо милион лева бяха допуснати

...
Граждански искове на обща стойност близо милион лева бяха допуснати
Коментари Харесай

Граждански искове за близо милион срещу бившия здравен министър Петър Москов

Граждански искове на обща стойност близо милион лв. бяха позволени по делото против някогашния здравен министър Петър Москов. Той е обвинен дружно със заместника си Адам Персенски и трима души от компанията производител на ваксини " Бул Био``.
Според прокуратурата Москов е договорил бартер на ваксини с Турция и в следствие е приел от турска страна 100 000 дози ваксина за деца „ Пентаксим” и 100 000 дози ваксина „ Хепатит Б “ - „ Еувакс Б “ , които не са позволени за приложимост на територията на България.
Според държавното обвиняване по този метод за Министерството на здравеопазването са нанесени вреди за над 325 млн. лв..
Съдът конституира здравното министерство и компания,,Бул Био`` като частни ищци, като общите им искове са за над 900 000 лв..
Официално бе даден и ход на делото, защото предходното разпоредително съвещание бе отсрочено. Делото не потегли в средата на април поради нередовно приканване на ощетените юридически лица, които в тази ситуация са Министерството на здравеопазването и посоченото в обвинителния акт комерсиално сдружение. Пред публицисти Петър Москов разяснява, че не съжалява за метода, по който е подходил за решаването на рецесията с имунизациите, съобщи Дарик.
Срещу Петър Москов е повдигнато и второ обвиняване поради това, че на 27 ноември 2015 година, още веднъж в качеството му на здравен министър съзнателно е улеснил подписване на неизгодна договорка за подаяние на 5 млн. дози ваксини „ БЦЖ “.
Третото обвиняване против Москов поради непълен надзор върху работа на лица и от това са произтекли обилни вреди в размер на повече от 100 000 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР