Граждански, административни и наказателни дела да могат да се гледат

...
Граждански, административни и наказателни дела да могат да се гледат
Коментари Харесай

Онлайн съдебни процеси предлага правителството

Граждански, административни и наказателни каузи да могат да се гледат онлайн и видеоконферентни връзки да могат да се употребяват за разпит на очевидци, чуване на страна по процеса и движимости лица, предлага Министерството на правораздаването. То е предложило на държавното съвещание в сряда ремонти на Гражданския процесуален кодекс (ГПК), който, дружно с препоръчаните с неговите заключителните разпореждания да промени и Административнопроцесуалния кодекс (АПК) и Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Целта на корекциите е да се сътвори нормативна уредба за потреблението на видеоконференцията в гражданския и административния развой, както и разширението на опциите за потребление на видеоконференцията в наказателния развой, изяснява се в известието.

В момента правосъдните производства по цивилен каузи и административни каузи всекидневно се правят в правосъдните зали, като всички участници участват персонално физически.

При утвърждение на предложенията от депутатите, ще стане допустимо онлайн провеждането на дейности по следствия и процеси, при които участниците в тях се намират на разнообразни места на територията на страната или отвън нея.

Това ще направи по-гъвкави досъдебното произвеждане и съда при провеждането на наказателния развой, показват от МС
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР