Гражданската защита, управлявана от сирийската опозиция, съобщи във вторник, че

...
Гражданската защита, управлявана от сирийската опозиция, съобщи във вторник, че
Коментари Харесай

В ударените от земетресението райони в Сирия плъзна холера

Гражданската отбрана, ръководена от сирийската съпротива, заяви във вторник, че 22 души са умряли от огнище на холера в следената от тях северозападна част на страната след опустошителното земетресение, което удари Турция и Сирия, предава Ройтерс.

Подкрепяните от Запада Бели каски, които са главната избавителна работа в района, който беше най-силно обиден в Сирия, базирайки се на медицински органи, обявиха, че сега там има още 568 случая на зараза в следствие развалените водоснабдителни системи и инфраструктура.

Около 5,3 милиона души в Сирия вероятно са останали без дом от земетресението, сподели представителят на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в Сирия Сиванка Дханапала. Това е голям брой и става дума за хора, което към този момент страдат от всеобщо разселване. За Сирия това е рецесия в рецесията. Имахме война, стопански разтърсвания, Covid и в този момент сме в разгара на зимата. "

Оцелелите от земетресението се стекоха в лагери, основани за хора, разселени от близо 12 години война от други елементи на Сирия. Там обаче санитарните условия не са съответни за огромния брой новодошли.
 Европейски Съюз взе значимо решение за глобите против Сирия
Европейски Съюз взе значимо решение за глобите против Сирия

Доставка на филантропична помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР