Гражданската война или така наречената Антитерористична операция в Източна Украйна

...
Гражданската война или така наречената Антитерористична операция в Източна Украйна
Коментари Харесай

Донбас. Живот по време на война

Гражданската война или по този начин наречената " Антитерористична интервенция " в Източна Украйна не стихва към този момент четвърта година. Самопровъзгласените Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) не престават да се борят за своята самостоятелност. Минските съглашения все по този начин не се съблюдават от стана на украинската войска.

По данни на достоверни източници от ДНР, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и националистическите батальони всеки ден напълно съзнателно обстрелват цивилни обекти, квартали, села и от това страда мирното население...

Но хората в Донбас имат мощен дух и нямат никакво желание да се предават на киевската хунта. Нещо повече, до момента в който тези разрушават, хората в ДНР градят. Именно за това споделя видеото на военният сътрудник на YouTube-канала „ Donbass News " Цветомир Гетов.

С това видео той ни демонстрира, по какъв начин макар военните условия в Донецката национална република, Министерството на строителството на ДНР строи и възвръща разрушени жилища.

Видеото също по този начин споделя и за живота на българската общественост " Възраждане " в Донбас. Ще видите изявленията със Сергей Наумец, министъра на Министерството на строителството и жилищно-комуналното стопанство на ДНР и Анатоли Стоянов, някогашен ръководител на българската общественост „ Възраждане " в Донбас. Стоянов описа за живота на хората в Донбас и за това по какъв начин българското държавно управление пренебрегва молбите за помощ на етническите българи в там.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР