Гражданската организация „Спаси София“ сигнализира за критичното състояние на градския

...
Гражданската организация „Спаси София“ сигнализира за критичното състояние на градския
Коментари Харесай

„Спаси София“: Градският транспорт е в колапс

Гражданската организация „ Спаси София “ алармира за сериозното положение на градския превоз в столицата. Заради хроничния дефицит на водачи, огромна част от транспортните средства не излизат на линия, а жителите са принудени да чакат на спирките и по над 40 минути. “Само през днешния ден, от тролейбусно хранилище Надежда няма да излязат 17 тролейбуса, които са били планувани да обслужват пасажерите. Това е над 20% от всички тролейбуси. Ситуацията е резултат от хроничния дефицит на водачи в Столичен автотранспорт и изключително в Столичен електротранспорт.” - съобщи Борис Бонев от „ Спаси София “.

В изпратени до „ Спаси София “ документи се вижда, че най-критична е обстановката с тролейбусни линии 6 и 7, обслужващи Люлин - най-големият столичен квартал. По линия 7, да вземем за пример, над 30% от плануваните за деня курсове на транспортните средства няма да се осъществят. Припомняме, че това е и последната тролейбусна линия, която беше открита от Йорданка Фандъкова като опция на закрития от нейната администрация трамвай 6 в Лозенец. “От „ Спаси София “, дружно с жителите, бяхме срещу, само че градската администрация не ни чу. Като резултат, вместо трамвай през 10 минути, имаме тролейбуси през 40 минути.” - безапелационен е Гергин Борисов от организацията.

“В момента за всеки несбъднат курс, Столичният електротранспорт заплаща санкция на ЦГМ – т.е. освен, че сме принудени да чакаме на спирките толкоз време, само че най-после с нашите пари се заплаща за некадърното ръководство на общинските дружества”, добави Борис Бонев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР