Гражданската организация Спаси София пита кмета Йорданка Фандъкова защо не

...
Гражданската организация Спаси София пита кмета Йорданка Фандъкова защо не
Коментари Харесай

"Спаси София" пита Фандъкова защо не пътува до общината с тролей №7

Гражданската организация " Спаси София " пита кмета Йорданка Фандъкова за какво не употребява новата тролейбусна линия 7, когато отива на работа, с цел да дава образец на своите съграждани да употребяват градския превоз, вместо колите си.

Активистите напомнят, че новата тролейбусна линия директно свързва квартала, където Фандъкова живее, и постройката на Столичната община. За построяването й общината похарчи 4 млн. лева и унищожи готовата инфраструктура на трамвайна линия №6 в Лозенец, макар митингите и събраните над 5000 подписа.

 Протести на жители против закриването на трамвайна линия №6 през август 2018 година
© Георги Кожухаров

Протести на жители против закриването на трамвайна линия №6 през август 2018 година

" Вероятно мерцедесът на НСО е надалеч по-привлекателен вид от остарял и замърсен " Икарус ", минаващ през 20 минути в пиковите часове и влачещ се 30 минути до центъра, само че имам вяра че госпожа Фандъкова би се справила с това предизвикателство, както го вършат хиляди пасажери всеки ден ", разяснява Борис Бонев от " Спаси София ", който е претендент за кмет на града.

Активистите от организацията обръщат внимание върху обстоятелството, че привлекателността на градския превоз зависи освен от транспортните средства, само че и от интервалите, скоростта на придвижване, положението на спирките, лесните прекачвания и единния билет за време. Според тях кметът би трябвало да даде сигнал към обществото, че градският превоз е добра опция за всички, в това число и за заетите и бързащи софиянци.

" Един от проблемите на ръководещите общината е, че те не се възползват от услугите, които самите възнамеряват и по тази причина нямат действителна визия какви са проблемите, с които софиянци всекидневно се сблъскваме. Градският превоз е доста добър образец тъкмо за това. Продължаваме да чакаме дълго време на спирки без навеси, липсва интегрирана билетна система, а скоростта на напредване към момента не е конкурентна на колите. Докато това не се промени, София ще продължава да бъде задръстен и неуместен за живот град ", добави Борис Бонев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР