Гражданската организация Спаси София обяви днес, че се застъпва за

...
Гражданската организация Спаси София обяви днес, че се застъпва за
Коментари Харесай

Спаси София настоява за ремонт и асфалт за бул. Цар Борис III

Гражданската организация Спаси София разгласи през днешния ден, че се застъпва за цялостен ремонт и асфалтиране на бул. Цар Борис III. Активистите считат, че положението на булеварда е трагично поради, че той е входно-изходна артерия за столицата и един от най-натоварените в града.
Паважната настилка, множеството пропадания и дупки, както и неприятното осветяване са освен неприятна панорама, само че и причина за произшествия. “Основен приоритет за

Столичната община би трябвало да бъде цялостен ремонт на бул. Цар Борис III, включващ премахването на паважната настилка и замяната ѝ с асфалтова. Смятаме ремонтът за наложителен и ще се борим той да се заложи в бюджета и да се осъществя още през 2020 г.” - съобщи Борис Бонев от Спаси София.

От Спаси София считат, че паветата не са подобаваща настилка за булеварди с толкоз съществено придвижване, защото подвигат звук и са източник на прахово замърсяване и тиня. Това е изключително годно за артерия, на която всекидневно разчитат десетки квартали и стотици хиляди пътуващи. “Паветата би трябвало отговорно да се съхраняват и да се употребяват за улиците в центъра, по площадите и пешеходните зони, където да допълват историческия дух на столицата, само че те основават проблеми по натоварените булеварди” - споделят от Спаси София.

Множеството произшествия пък демонстрират и сериозен проблем с пътната сигурност на булеварда. За да се усъвършенства тя, от гражданската организация оферират слагането на камери за скорост, измерващи освен настоящата, само че и междинната скорост по булеварда. “Трябва да се създаде и зелена вълна, настроена за 50 км/час, с което бързото каране ще бъде в допълнение обезсмислено, само че в същото време придвижването ще бъде улеснено. В допълнение, на пешеходните пресичания би трябвало да се изградят и защитни острови за изчакване, което е потвърдена мярка за възстановяване на сигурността.” - добави Гергин Борисов от Спаси София.

Освен нов асфалт, планът за нова визия на бул. Цар Борис III наложително би трябвало да включва и ремонт на локалните платна, осветлението, тротоарите и велосипедната алея. Според деятелите, булевардът има капацитет да бъде извънредно прелестен и по който да се пътува комфортно и безвредно, без значение дали се употребява градския превоз, автомобил или велосипед.

От Спаси София упорстват и за отговор от Столичната община, какво се случва с дълго отлагания ремонт на трамвайното трасе по булеварда. Трасето на трамвай №5 трябваше да се ремонтира преди години, само че Общината още не е пуснала социална поръчка. “Изключително значимо е асфалтирането на булеварда да бъде синхронизирано с ремонта на трамвайното трасе. Гражданите би трябвало да имат рационална опция по време на тези дълги, само че неотложни поправки. Призоваваме за отговорно държание и безупречна съгласуваност в Столичната община, с цел да се избегнат тежки усложнения.” - приключват позицията си от Спаси София.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР