Гражданската организация Спаси София настоява за пълен ремонт и асфалтиране

...
Гражданската организация Спаси София настоява за пълен ремонт и асфалтиране
Коментари Харесай

Спаси София настоява за ремонт и асфалт за бул. Цар Борис III

Гражданската организация " Спаси София " упорства за цялостен ремонт и асфалтиране на бул. Цар Борис III.

Активистите считат, че положението на булеварда е трагично, като показват, че паважната настилка, множеството пропадания и дупки, както и неприятното осветяване са измежду аргументите за произшествия.

Те са безапелационни, че главен приоритет на Столична община е да бъде изработен цялостен ремонт на булеварда, който да включва унищожаване на паважната настилка и замяната ѝ с асфалтова.

" Смятаме ремонтът за наложителен и ще се борим той да се заложи в бюджета и да се осъществя още през 2020 година ", акцентират Борис Бонев от Спаси София.

От гражданската организация са на мнение, че паветата не са подобаваща настилка за булеварди с толкоз съществено придвижване , защото подвигат звук и са източник на прахово замърсяване и тиня.

" Джи Пи Груп " отхвърли да ремонтира и трасето на трамвай №5

По думите на Фандъкова ще бъде определена втората класирана компания

За да се избегнат произшествия поради настилката от " Спаси София " оферират слагането на камери за скорост, измерващи освен настоящата, само че и междинната скорост по булеварда.

Според тях би трябвало да се създаде и зелена вълна, настроена за 50 км/час , като в допълнение те показват, че на пешеходните пътеки би трябвало да се изградят и защитни острови за изчакване.

От Спаси София акцентират, че с изключение на ремонт на булеварда, би трябвало да се ремонтират и локалните платна, осветлението, тротоарите и велосипедната алея.

Активистите упорстват и за отговор от Столичната община за отлагания ремонт на трамвайното трасе по булеварда.

Те напомнят, че трасето на трамвай №5 е трябвало да се ремонтира преди години, само че общината още не е пуснала социална поръчка.

" Изключително значимо е асфалтирането на булеварда да бъде синхронизирано с ремонта на трамвайното трасе ", приключват позицията си от Спаси София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР