Гражданската организация "Спаси София" настоява за пълен ремонт и асфалтиране

...
Гражданската организация "Спаси София" настоява за пълен ремонт и асфалтиране
Коментари Харесай

Спаси София настоява за ремонт на булевард Цар Борис III

Гражданската организация "Спаси София " упорства за цялостен ремонт и асфалтиране на бул. "Цар Борис III ". Според деятелите положението на булеварда е трагично. Те показват, че паважната настилка, множеството пропадания и дупки, както и неприятното осветяване са измежду аргументите за произшествия.

От придвижването са безапелационни, че главен приоритет на Столична община е да бъде изработен цялостен ремонт на булеварда, който да включва унищожаване на паважната настилка и замяната ѝ с асфалтова. "Смятаме ремонтът за наложителен и ще се борим той да се заложи в бюджета и да се осъществя още през 2020 година ", акцентира Борис Бонев от "Спаси София ". Паветата не са подобаваща настилка за булеварди с толкоз съществено придвижване, защото подвигат звук и са източник на прахово замърсяване и тиня, гласи текстът на мнението.

За да се избегнат произшествия поради настилката се оферират слагането на камери за скорост, измерващи освен настоящата, само че и междинната скорост по булеварда. Трябва да се създаде и зелена вълна, настроена за 50 км/час, а на пешеходните пътеки би трябвало да се изградят и защитни острови за изчакване. Освен ремонт на булеварда, е нужно да се ремонтират и локалните платна, осветлението, тротоарите и велосипедната алея.

Организацията упорства за отговор от Столичната община за отлагания с години ремонт на трасето на трамвай №5 по булеварда. За реконструкцията на трасето още не е пусната даже социална поръчка. "Изключително значимо е асфалтирането на булеварда да бъде синхронизирано с ремонта на трамвайното трасе ", приключва позицията на деятелите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР