Гражданската организация Спаси София критикува днес приключилия основен ремонт на

...
Гражданската организация Спаси София критикува днес приключилия основен ремонт на
Коментари Харесай

"Спаси София" критикува Столична община за ремонта на ул. "Житница"

Гражданската организация " Спаси София " подлага на критика през днешния ден завършилия главен ремонт на ул. " Житница " на страницата си във фейсбук.

" След 4-годишно вървене по тъгите и хвърлени милиони левове за създаване на инфраструктурата в региона по този начин наподобява средата, която ни се предлага. Някой дължи пояснения на жителите! Кой постави този крив долап посред тротоара и то върху напътстващата линия за незрящи? Кривите и грозни шахти даже не заслужват коментар, защото и те са запазена марка на Столичната община ", декларират деятелите, водени от Борис Бонев.

В своята предизборна стратегия " План за София " Бонев заложи въвеждането на обединен стандарт за градската среда, който включва обстоен справочник за всеки архитект и строител. В него са заложени в елементи условията към детайлите, влагани в градската среда.

" Това беше припознато и от кмета Йорданка Фандъкова, която също включи в своята стратегия Наредба за градската среда, задаваща нужните стандарти. Г-жа Фандъкова дължи пояснения на жителите за какво до момента – с еднолично болшинство в общинския съвет – не откри време да вкара тези дълго чакани условия. И за какво въобще да имат вяра жителите, че хората, които до момента продуцираха сходна мърлящина, биха могли да се трансформират с някаква си разпоредба ", питат от " Спаси София ".

Активистите на организацията означават, че в предизборната стратегия на Мая Манолова изобщо няма и дума за налагане на стандарт за красива градска среда. Нима тематиката не е значима за нея, полемизират те във фейсбук.

Ул. " Житница " е настояща след дългия ремонт, а от през вчерашния ден кръстовището с бул. " Борис Трети " също е отворено. То е на две равнища като ул. " Житница " минава под булеварда. Обновяването на региона е обвързвано със градежа на метростанция " Красно село " и близкото хранилище на третия метродиаметър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР