Гражданската организация Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев

...
Гражданската организация Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев
Коментари Харесай

Спаси София иска смяна на ръководство на Столичен електротранспорт

Гражданската организация Спаси София и самостоятелният общински консултант Борис Бонев насочиха остри рецензии към сдружението Столичен електротранспорт и желаеха ново управление след вчерашния случай с трамвай, при който пострада жена.
„ Настоявам за незабавна промяна на шефа на сдружението господин Евгений Ганчев, както и на заместниците му, тъй като това е следващият случай с дерейлирал трамвай. Само за последните няколко седмици се случиха няколко сходни произшествия, като този път има и потърпевши. Ръководството към този момент стартира да упреква ватманката, по този начин както се е случвало постоянно до момента, макар че положението на инфраструктурата след години липса на съответна поддръжка е предаварийно. “, съобщи Борис Бонев. Той добави, че единствено през 2019г. това е четвъртият път, когато от Спаси София желаят оставката на управлението на сдружението.

„ Бих желал да напомня, че през месец февруари от Спаси София повдигнахме тематиката за безобразното положение на депата и гаражите на градския превоз и неприятните условия на труд. Тогава разкрихме големия брой изключителни часове, които са принудени да поставят водачите, като нарушаванията бяха изключително фрапантни в Столичен електротранспорт. Тогава Инспекцията по труда установи серия нарушавания на Кодекса на труда. Ние разкрихме и че даже чисто нови трамваи се разкостват за елементи, а в опитите си да обяснят, за какво го вършат, шефовете в допълнение се оплетоха в лъжите си. Съвсем неотдавна пък, показахме документи от които стана ясно, че над 20% от тролейбусите не излизат на линия поради липса на водачи. “, изясни Борис Бонев и добави, че рецесията в електотранспорта на столицата продължава на всички фронтове.

От организацията припомниха и абсурда с подложките по ул. Граф Игнатиев, където също е намесено управлението на Столичен електротранспорт. Дадоха образец и с многочислените трамвайни трасета в столицата, които са в безобразно положение и съставляват действителна заплаха за пътуващите. По сведения на ватмани от разнообразни депа, има огромен брой неработещи и неподдържани стрелки, като тази, на която стана случая през вчерашния ден, е една от тях. „ Трябва ли да има жертви на неприятното ръководство на Столичния електротранспорт, с цел да бъдат взети ограничения, г-жо Фандъкова “, обърна се господин Бонев към новоизбрания кмет и добави: „ Дадохте многократни поръчки за ново начало и за смяна. Това няма да се случи без промяна на управленията на сдружения, които са основни за естественото действие на градските системи. В случая имаме и насъбрани проблеми и образци за неприятно ръководство, които основават рискове за жителите и действието на града. Очаквам от Вас, неотложно да отстраните управлението на Столичен електротранспорт и да назначите нови, способени и виновни хора на тези позиции “, приключи с апел Борис Бонев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР