Гражданска подписка срещу отглеждането, умъртвяването и търговията на животни с

...
Гражданска подписка срещу отглеждането, умъртвяването и търговията на животни с
Коментари Харесай

Граждани внесоха над 50 хил. подписа срещу търговията с ценни кожи в България

Гражданска подписка против развъждането, умъртвяването и търговията на животни за рандеман на скъпи кожи в България беше импортирана през днешния ден на обяд в деловодството на Народното събрание. Над 50 хиляди жители са постави името и подписа си под оферти за такава смяна в Закона за ветеринарномедицинската активност. В рамките на три месеца предлагането им би трябвало да бъде прегледано.

Инициаторите чакат " по-динамично развиване на събитията през септември ". Петя Алтимирска – ръководител на инициативния комитет на гражданската самодейност за възбрана на добива на скъпи кожи в България, разгласи пред БНР, че събирането на подписи продължава.

Алтимирска означи също, че тази процедура е неразрешена в 16 страни.Все повече международни фешън компании – сега към 700 – се отхвърлят от търговията с скъпи кожи.

Тя заяви още, че публично в България съществуват три ферми. Две от тях работят. В огромната плантация, в която се отглеждат стотици животни, единствено през предходната година са убити над 100 хиляди животни, а са отглеждани 120 хиляди Капацитетът на тази плантация цели да реализира 400 хиляди животни на година. " Това е доста огромно количество даже за страните, в които има по-дълъг развой на произвеждане, тези ферми съществуват много от дълго време. Тези две или три ферми в България са задоволителни, с цел да причинят всички вреди, които ние следим и които се случват на другите места, " разяснява Алтимирска.

Според нея хората към този момент не желаят да употребяват такива артикули.

" Основният проблем е с животните – с насилието, употребата, непотребното страдалчество. Това може да се предотврати. Другото, което се предотвратява, е опасността за биоразнообразието – това, че животните, които се отглеждат, са екологичен проблем, те са проблем за биоразнообразието и за замърсяването на природата, " сподели още Алтимирска.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР